Várható volt, így nem is ért meglepetésként az Xperia XZ3 érkezése, amelyet a Sony az IFA 2018 kiállítás szerdai napján tett meg. Az Xperia XZ3 dizájn szempontjából sokat örökölt az XZ2-től és sajnos olyanokat is hozott magával, amelyeket a felhasználók sem szerettek, ilyen például az ujjlenyomat-olvasó helyzete.

Az Xperia XZ3 megkapta az IP68-as vízállósági tanúsítványt is, illetve mindkét oldalon Gorilla Glass 5 üveg védi a külső hatásoktól. Az előlapra egy kereken 6 hüvelykes, 18:9-es képarányú, QHD+ (2880 x 1440 pixel) felbontású kijelző került, aminek érdekessége, hogy a Sony BRAVIA tévékhez hasonló OLED panelt kapott, tehát a megjelenítési minőség abszolút kiemelkedő.

Hardveres fronton Snapdragon 845-ös rendszerchip, 4 GB RAM és 64 GB tárhely jellemzi, utóbbit 512 GB-os microSD kártyával is tudjuk bővíteni. Azért elfért volna egy ilyen árkategóriájú mobilban 6 GB RAM és nagyobb tárhely is, de ők tudják…

Az előlapon van egy 13 MP-es Exmor RS kameránk, a hátlapra pedig egy 19 MP-es (Motion Eye, 1/2.3″ Exmor RS, f/2.0 rekeszértékkel) kamera került.

“Az Xperia XZ3 továbbá olyan mesterséges intelligenciát alkalmazó funkciókkal bővült, mint Side sense, mely könnyű egykezes hozzáférést biztosít kedvenc alkalmazásaidhoz, és a Smart launch, aminek használatával a készülék azonnal fotó módra vált vízszintesen tartva, így biztosan nem maradsz le a legfontosabb pillanatokról.” – Sony sajtóközlemény

Ami nagyon érdekes, hogy a telefon 9,9 mm vastag és mégis egy 3330 mAh-s akkumulátort kapott, ami valljuk be, manapság nem mondható soknak a versenytársakhoz képest, ilyen szempontból indokolatlanul vastag a telefon.

A Sony Xperia XZ3 már alapból Android 9.0 Pie operációs rendszert futtat, ami dícséretes, ennek örülünk. A készülék október 5-től lesz kapható Magyarországon 800 eurós (kb. 261.000 Ft) indulóáron, a hivatalos viszonteladóknál előrendelők pedig ajándékba kapnak egy PS4-es Call of Duty Black Ops 4 példányt.

IFA 2018-as utazásunkat az ASUS Magyarország támogatta.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.