Hirdetés

A Samsung az idei IFA kiállításra több újdonságot is hozott. Mobilos fronton új terméket nem láttunk, azonban van új mosógép, Micro LED kijelző és bemutatták az első, megvásárolható 8K QLED televíziót.

Samsung Q900R 8K QLED tévé

A Q900R modellszámra hallgató 8K-s Samsung tévé nemcsak hogy gyönyörű megjelenítési minőséggel kecsegtet, de mesterséges intelligencia is dolgozik benne, ami felskálázza a tartalmakat 8K-ra, bár szívesen megnéznék egy jó kis 480p-s torrentezett filmet rajta. 🙂

A Samsung QLED 8K TV-je három méretben lesz elérhető: 65″, 75″ és 85″. A panelek akár 4000 nit maximális fényerőre is képesek, ami valljuk be, nem semmi. Természetesen a Quantum dot technológiával megtámogatott új tévék is megkapták a HDR10+ tanúsítványt, tehát a színek gyönyörűek lesznek.

„A felhasználók streaming szolgáltatón, set-top boxon, HDMI kábel, illetve USB csatlakozó segítségével vagy akár mobiltelefonjuk kivetítésével is nézhetnek tartalmakat, a Quantum Processor 8K képes felismerni és 8K minőségre optimalizálni ezeket. Amellett, hogy a Q900R kiváló minőségű 8K-s képi tartalmakat és hangzást biztosít, a Direct Full Array Elite technológiával is rendelkezik, amely még élesebb kontúrokat és pontos háttérvilágítás irányítást eredményez.” – Samsung sajtóközlemény

A vállalat új, 8K-s tévéi Magyarországon októbertől lesznek kaphatóak, az árakat egyelőre nem ismerjük.

Samsung The Wall

A Samsung nemcsak QLED tévét hozott Berlinbe, hanem egy Micro LED technológiára épülő panelt is, ami a The Wall nevet kapta. A Micro LED technológiát sokan hasonlítják minőségben az OLED-hez, hisz itt is tökéletes feketét, magas kontrasztarányt kapunk, ám mivel a Micro LED paneleknél a fényalkotáshoz nem organikus elemeket használnak, ezért immunis a beégésre, ráadásul a fényereje és a betekintési szöge is jobb az OLED-nél.

The Wall

A The Wall érdekességei közé tartozik, hogy teljesen moduláris, állítható a mérete, a pozíciója, bátran kijelenthetjük, hogy a Micro LED technológiájé a jövő.

Egyebek

A Samsung két új soundbart is bemutatott, ezek a HW-N950 és a HW-N850. Mindkét újdonság Harman Kardon hangsugárzókat kapott, illetve Dolby Atmos és DTS:X támogatással is rendelkeznek.

A Samsung értelmezésében a háztartás, az otthon központja a konyha. Pont ezért kapta a Family Hub nevet a vállalat új hűtője. A hatalmas érintőkijelzőn vezérelhetjük a többi okos otthoni eszközt, legyen az akár a Samsungtól, akár harmadik féltől. Ezenkívül megérkezett az új Samsung QuickDrive mosógép, ami kompromisszumok nélkül fele annyi idő alatt végzi el a dolgát.

IFA 2018-as utazásunkat az ASUS Magyarország támogatta.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.