A ROG Phone volt az ASUS rendezvényének fénypontja, azonban nem ez az egyetlen ROG termék látott napvilágot. Van két új laptop, egy új fejhallgató, két folyadékhűtéses processzorhűtő és még néhány kütyü.

Kezdjük a sort a ROG Deltával, az új gamer fülhallgatóval. Ez egy RGB oldalvilágítással felvértezett, USB Type-C-s fejhallgató, ami egyaránt alkalmas mobilokhoz és számítógéphez is.

Kialakításügyileg szerintem teljesen rendben van, impozáns. D alakú fülrész jellemzi, ami jobban illeszkedik a fül formájához, kipróbáltam és tényleg kényelmes. A mérete természetesen állítható, a füles pedig 90 fokban elorgatható, így könnyebb lesz hordozni is.

A ROG Delta AURA Sync-es RGB világítást kapott, kívül körkörösen mozog a színváltós effekt, illetve belül is világít a ROG logó. A fejhallgató kézben tartva sem nehéz és felhelyezve is teljesen jó és kényelmes.

HiFi szintű ESS 9218-as quad-DAC-ot fogunk benne találni a tiszta audio élmény érdekében. Itt nem álltak meg, ugyanis a zárt kialakítású eszközben ASUS Essence vezérlőket használtak, valamint az USB Type-C interfész is segít abban, hogy minél tisztább legyen a hangzás.  Pár percnyi videónézés után én azt mondom, hogy a hangzás dinamikus, erőteljes és minőségi, a játéoknál azt is könnyebb lesz megsaccolni, hogy kb hány méterre van az ellenfél. A ROG Delta természetesen használható minden USB Type-C-s eszközzel, de adnak hozzá átalakítót is, ha esetleg nincs a számítógépeden USB-C port.

A következő két termék a ROG Ryujin és a Ryuo névre hallgat. Ezek folyadékhűtéses processzorhűtők, a világon az elsők, amelyeken OLED kijelző található. Az 1,77 hüvelykes panel valósidejű visszajelzést ad az adatokról, de személyre is szabható. A Ryujin elérhető 360 és 240 mm-es bordákkal három vagy két ventis kiszerelésben, a Ryuo pedig kettő vagy egy ventit kapott, ezeknél pedig optimalizálták a légáramlást és a statikus nyomást.

Hálózati termékek. Debütált a ROG Rapture GT-AX11000, ami a világ első 10 gigabites routere. Támogatja a legújabb 802.11ax WiFi szabványt, és nevéből adódóan persze gamingre lett optimalizálva. Van rajta egy 2,5 gigabites port, illetve egy fizikai gomb, amivel proiorizálható a gamingre fordított hálózati tartalom. A router továbbá támogat GPN-t (Gamers Private Network) is, ami biztosítja a legrövidebb útvonalat a felhasználó otthoni hálózata és a játékszerver között.

ROG Rapture GT-AX11000

Ezen kívül napvilágott látott egy ROG Balteus Qi névre hallgató RGB-s egérpad, ami vezeték nélküli töltést is biztosít. Van egy ROG Gladius II Wireless nevű optikai gaming egér maximum 16000 dpi-jal, kaptunk egy 1200W-os tápegységet ROG Thor 1200W Platinum néven, valamint két új laptopot: a ROG Strix Scar II-t és a Hero II-t. Róluk szeretnék kicsit többet írni.

A két laptop sok aspektusban hasonlít egymásra, de alapvetően más a célközönségük. A Scar II-t inkább az FPS, a Hero II-t pedig a MOBA játékok szerelmeseinek ajánlják, ennek megfelelően az adott billentyűket emelték ki. A billentyűút meglehetősen rövid, az ASUS pedig 20 millió leütéses élettartamot ígér a billentyűkre.

ROG Scar II

Külsőre ami egyből feltűnik az RGB-s (Aura Sync) billentyűzeten kívül, hogy van egy RGB-s csík a touchpad előtt a laptop elején. Nekem ez már túlzás, de ez csak az én véleményem. A két laptop különlegessége, hogy vékony kávájú, 144 Hz-es és 1 ms válaszidejű kijelzővel rendelkeznek, színeikkel pedig az sRGB skála 100%-át lefedik. A képátló mindkét esetben 15,6 hüvelyk, a felbontás pedig FullHD. Plusz infó, hogy a Hero II alapmodellben 60 Hz-es kijelző lesz. Gamer termékekről van szó, tehát fontos a megfelelő hűtés. Ennek érdekében növelték a hűtők pengéinek számát, ami gyorsabb légmozgást tesz lehetővé.

Specifikációk tekintetében is azért észrevehető egy kis különbség. Közös pont, hogy mindkettőben 8. generációs Intel Core i5-8300H vagy i7-8750H típusú processzor található, a RAM akár 32 GB is lehet, tárhelyből pedig támogat 128-tól 512 GB-ig NVMe SSD-t, valamint 1 TB-os SSHD-t vagy HDD-t.

Az alap videókártya mindkettőnél a 6 GB-os GTX 1060, azonban a Scar II-ből elérhető egy 8 GB-os GTX 1070-es változat is, ez talán a legnagyobb eltérés a két gép között.

Portok tekintetében megegyeznek, van rajtuk egy 2. generációs USB Type-C, összesen 3 db USB 3.1 port, 1 db miniDP, egy HDMI, egy Ethernet port, egy SD kártya olvasó, valamint egy 3,5 mm-es jack csatlakozó. A négy WiFi antennának köszönhetően a laptop stabilabban csatlakozik a hálózathoz, ezen felül kaptak Bluetooth 5.0-t és 2 db 3,5W-os hangszórót.

Árakról és megjelenésről egyelőre csak a laptopok tekintetében van információnk, a SCAR és HERO II gamer gépek hazánkban augusztusban érkeznek, az alapmodell pedig 350.000 Ft-ért lesz kapható.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.