Hirdetés

Volt már korábban hír azzal kapcsolatban, hogy az ASUS belép a gamer mobilok piacára és így is tett, a Computex 2018 0. napján bemutatkozott az ASUS ROG Phone.

Ahogy a többi gamer telefonnál, itt is robusztus dizájnnal, csúcsteljesítménnyel, kiváló multimédiás élménnyel, hosszú üzemidővel és egyedi hűtéssel fogunk találkozni, azonban a ROG Phone esetében van pár érdekes csavar.

Volt lehetőségünk kézben fogni és kipróbálni a mobilt, kezdjük is a dizájnnal. Az ASUS ROG Phone külsőre engem abszolút meglepett és nem mellesleg pozitívan. Az előlapon egy 6,2 hüvelykes, 18:9-es képarányú és 1080 x 2160 pixel felbontású AMOLED kijelzőt találunk. A megjelenítő a DCI-P3 színtér 108%-át lefedi, HDR támogatottságot élvez és egy dedikált chip az SDR tartalmakat is átkonvertálja, hogy még szebbek legyenek a színek. További hasznos infó, hogy a kijelzőnek 1ms a válaszideje, illetve 90Hz a képfrissítési rátája. Ez azt jelenti, hogy másodpercenként 90-szer frissül a tartalom, ezáltal sokkal gördülékenyebb élményt kapunk.

A kijelző két oldalán találunk egy-egy narancsra festett hangszórót, amelyek eddig igen meggyőzőek. A sztereó hangzás adott, van külön utcai mód, amikoris a magas hangokat fentebb veszi, de alapvetően pedig elég korrekt basszusra is képes.

Ha ránézünk a hátlapra, akkor egyáltalán nem a megszokott okostelefonos dizájn jön velünk szembe. Agresszív vonalvezetés, szögletes formavilág, egyedi hűtésrendszer és természetesen RGB-s ROG logó jellemzi, ami elengedhetetlen.

A mobil alján van egy USB Type-C portunk, valamint egy jack csatlakozó is. A hűtést úgy oldották meg, hogy alul van egy 3D-s üreges kamra, amiben gőz áramlik, az alaplapon van egy rézlap, ami eloszlatja a hőt, fölötte pedig egy szénszálas hűtőpad. Ennek köszönhetően a gyártó szerint a mobil 5x tovább képes csúcsteljesítményen működni. Ha esetleg nem lenne ez elég, opcionálisan kapható egy felcsatlakoztatható kiegészítő, ami további hűtést biztosít és láthatjátok is, hogy ezen egy igen furcsa port van.

A telefon bal oldalán ugyanis van egy egyedi, dupla USB Type-C port, amelyen keresztül tölteni is tudjuk a mobilt, így nem lesz útban a kábel, ha fektetett módban játszunk. Nice!

Nézzük a specifikációkat: a teljesítményről természetesen egy Snapdragon 845-ös lapka gondoskodik, azonban a Kryo rendszermagok nagyobb órajelen, 2,96 GHz-en műküdnek. Az ASUS ROG Phone az első, ezzel a felturbózott procival. Mellé egyébként 8 GB RAM jár, illetve elérhető lesz 128 GB és 512 GB tárhellyel is, az AnTuTu-n is tesztelték és 304.183 pontot kapott, ezzel most ő az új király.

Még egy érdekes funkció, a telefonban van két úgynevezett Airtrigger. Ez egy nyomásérzékeny szenzor a telefon jobb oldalán, ami bizonyos játékoknál a célzást és a ravaszt helyettesítheti.

Kamerák tekintetében az előlapra egy 8 MP-es, a hátlapra pedig egy 12 + 8 MP-es kombó került, a másodlagos egység a hátlapon ASUS-hoz híven nagylátószöggel bír. A telefonon Android 8.1 alapokon egyéni témával berendezett ZenUI 5-öt fogunk találni.

A 4000 mAh kapacitású akkumulátort a ROG HYPERCHARGE technológiával lehet tölteni, 33 perc alatt ezzel 60%-ot lehet majd pumpálni bele. Az ASUS szerint a mobil 7 órányi folyamatos játékot tesz lehetővé egyetlen feltöltéssel. A ROG Phone mellett rengeteg kiegészítő is debütált, ilyen például a Twinview Dock, ami tartalmaz egy másodlagos kijelzőt, ebbe belepattintva a telefont még kényelmesebb lehet a játék, van asztali dokkoló is, amivel monitorra tudjuk kilőni a tartalmakat, ezen felül lehet kapni hozzá joysticket is, a korábban említett Aeroactive Cooler pedig alapból jár majd hozzá.

Az ASUS ROG Phone áráról és megjelenéséről egyelőre nincs semmilyen jellegű információnk, de amint lesz, frissítjük a cikket. Először ideje lenne, ha már a Zenfone 5z megérkezne Magyarországra, mert annak megjelenését sem sietik el.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.