Kiderült, hogy milyen áron kerül boltokba az Asus legújabb gamer telefonja, a ROG Phone II a kínai piacon. (Ha még nem olvastad a készülék bemutatójáról szóló cikket, itt találod.) Amennyiben hasonló árazással érkezik meg hozzánk is a legerősebb játékosmobil, lesz okunk örülni.

Sajnos európai árakról és pontos megjelenési dátumról egyelőre nem tudunk, hisz az Asus a berlini IFA rendezvény előestéjén, szeptember 4-én fog ezek leleplezésére külön sajtótájékoztatót tartani.

A kínai piacon azonban már előrendelhető a ROG Phone II, jövő héten szerdán (július 31-én) pedig már meg is kapják a vásárlók azt. Ez nekünk abból a szempontból jó hír, hogy így kiderültek a kínai árak, amik alapján spekulálhatunk egy kicsit.

Kínában a legolcsóbb ROG Phone II a Tencent játékfejlesztővel közreműködésben készült modell lesz. Ez 3499 jüanba fog kerülni, ami nagyjából 148-149 ezer magyar forint. Ez a modell 8GB RAM-mal és 128GB háttértárral érkezik. Valószínűleg a globális piacra nem fog befutni, így nálunk nem lehet majd kapni.

Érkezik azonban hozzánk is a standard változat, amely 12GB memóriával és 128GB tárhellyel rendelkezik. Ezt jelenleg Kínában 5999 jüanért lehet megvásárolni, ami 254-255 ezer forintnak felel meg.

A ROG Phone első kiadása is 5999 jüanért került forgalomba Kínában, Magyarországon pedig adókkal együtt 300 ezret kértek érte. Ebből következtethetünk arra, hogy a ROG Phone II esetében is hasonló árazással készül az Asus.

Ez pedig azok számára, akik szeretnének egy ROG Phone-t, csak jó hír. A második generációs Asus játékosmobil ugyanis jóval erősebb hardverrel rendelkezik, jobb kamerákkal és sokkal jobb kijelzővel rendelkezik. Ebből pedig egyenesen az következik, hogy jobb az ár-érték aránya, mint elődjének. Szeptember elején kiderül, hogy pontosan mennyiért és mikor dobja az Asus az európai piacra a gamer atombombáját.

Hirdetés
FORRÁSAndroid Authority
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.