Az ASUS ZenBook Pro Duo volt az első laptop, ami ekkora méretű másodlagos kijelzőt kapott, mindemellett bivalyerős és népszerű masina, főleg az alkotók körében.

Ezt az élményt akarták elhozni a gamer gépek világába, hivatalos a ROG Zephyrus DUO 15 (GX550).

A gépen észrevehetők a Zephyrus család jegyei, teljesen fémből van, illetve a benne lévő vashoz képest vékony, de kapott egy 14 hüvelykes ROG ScreenPad Plust (3840 x 1100 pixel, 60Hz), ami kiemelkedik a házból, ezáltal jobb légáramlást biztosít és jobb rálátásod is van. A kijelzőre ugyanúgy bármit ki lehet tenni, legyen az YouTube videó, Spotify, streaming program, gyors funkciók, olyan mintha lenne egy Stream Decked.

Az új gamer szörnyeteg nem csak a másodlagos kijelző miatt érdekes, minden más szempontból is lenyűgöző. A felhasználó választhat, hogy 4K felbontású 60Hz-es vagy FHD felbontású és 300Hz-es kijelzővel szeretné, utóbbi esetén a folytonosság garantált. Az ASUS ezenkívül lecserélte a szokványos hűtőpasztát, helyette immár folyékony fémet használnak, ami akár 8 celsiussal is csökkentheti a rendszer hőmérsékletét, erre szükség is van, ugyanis a benne lévő vas is elég combos, az Intel 8 magos, Core i9-10980HK processzorát, valamint az Nvidia GeForce RTX 2080 Super Max-Q videokártyát kapta meg, utóbbi ROG Boosttal (órajel turbózás).

A Zephyrus DUO 15 akár 2 TB RAID 0-ba kötött NVMe SSD-vel is elérhető, az akkumulátora pedig 90Wh-s, amivel egész korrekt üzemidőt lehet elérni. A vállalat portfólióján belül ez most a legdurvább gamer gép.

Az újdonságok listája ezzel nem zárul le, az ASUS frissítette a többi modellt is, mindegyik 2020-as ROG laptop az Intel 10. generációs processzoraival és az Nvidia RTX Super kártyáival lesz felszerelve, valamint folyékony fém hűtést kapnak, ezek alól TUF Gaming laptopok kivételek, ezeknél marad a hűtőpasztás megoldás, illetve a legjobb videokártya ebben a szériában az RTX 2060 lesz és itt lesz Ryzen 9 4900H-s modell is.

Így néz ki a ROG 2020-as palettája

Az árazásról és a megjelenési dátumról egyelőre nincs információ, amint tudunk valamit, frissítjük a cikket.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.