Hirdetés
A TUF az ASUS almárkája a ROG mellett, ami eredetileg az extra strapabíró termékekre lett kitalálva, azonban a játékosok felé is nyitnak a TUF Gaming termékekkel, amelyek között volt új egér, fejhallgató, billentyűzet és gépház is a 2018-as Computexen.
A rendezvényen az ASUS és a ROG stand nagyjából ugyanakkora méretű volt, a TUF azonban a kettő között kapott helyet, méretileg pedig a töredéke volt, ebből is látszik, hogy nagyjából hol áll a brand.
Vannak kifejezetten TUF-os termékek, azonban van egy ún. TGA is, más néven TUF Gaming Alliance. Ez egy olyan program, amiben több gyártó is részt vehet, amennyiben szeretnének a TUF család részesei lenni, úgy a brand dizájnjához passzoló termékeket dobhatnak piacra, amelyekkel egyébként sok más standnál is találkoztunk. Tehát ha látsz egy TUF-os terméket, az nem kizárólag az ASUS égisze alatt készülhetett, lehet az például Enermax termék is.

TUF Gaming K5 billentyűzet

No de nézzük az echte ASUS TUF termékeket, kezdve a billentyűzettel, a TUF Gaming K5-tel. Dizájn szempontjából igen nagy csuklótámasz és szögletes formavilág jellemzi a perifériát, ami úgynevezett „membranikus” kapcsolókkal bír. Itt a cél az volt, hogy a gépelés érzésre mechanikus legyen, de persze nem ugyanaz, mint egy valóban mechanikus billentyűzetnél.
Aura Synces RGB világítás jellemzi, amelyet 5 zónára lehet felosztani. Vannak dedikált médiavezérlő gombjaink, illetve fröccsenésálló is 60 ml-ig.

TUF Gaming M5 egér

Az alapkövetelmény ennél a terméknél is a strapabíróság volt, az Omron kapcsolókkal 50 millió lenyomást ígér a gyártó. Az egér hátulján ott díszeleg a TUF logó, a PAW3327-es érzékelő pedig maximum 6200-as DPI-t tesz lehetővé. Hat programozható gomb és beépített memória jellemzi és itt is él az Aura Sync-es RGB világítás.

TUF Gaming H5 fejhallgató

A periféria virtuális 7.1-es hangzásra képes, amit egy külön dongle csatlakoztatásával tudunk elérni és 50 mm átmérőjű ASUS Essence hangsugárzókkal rendelkezik. A fejhallgató pántja rozsdamentes acélból készült, a fülrésznél elhelyezett sárga felület pedig kellemes kontrasztot ad a terméknek.

TUF GT501 gépház

A könnyebb hordozhatóság érdekében a tetején kapunk két fogantyút, az edzett üveg oldallapot pedig a lapos csavarok eltávolításával tudjuk leemelni. Portok tekintetében az elején van két USB-A és egy-egy jack csatlakozó, gyárilag kapunk hozzá három 140 mm átmérőjű ventilátort, összesen hat ventit tudunk beszerelni. Elég masszív és impozáns külsejű gépházról van szó, aminek ára, ahogy a többi termék esetében is sajnos még nem ismert.
Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.