Frissítette középkategóriás telefonját a Sony, megérkezett az Xperia 10 kvázi utódja, az Xperia 8. A nevezéktanban ne keressetek logikát és ne keverjétek össze a 2010-es Xperia X8-cal.

A készülék egyelőre csak a Sony-nak hazai Japán piacon mutatkozott be, viszont várható a szélesebb körű premierje is. A mobil a középkategória felsőbb szintjében versenyez. Hardver tekintetében Snapdragon 630-at, mellé 4GB RAM-ot és 64GB bővíthető belső tárhelyet kapunk.

A hátlapon megmaradt a két kamera, viszont a második szenzor javult az Xperia 10-hez képest. A Sony Xperia 8 hátlapján a fő lencse 12 megapixeles normál látószöggel, a másodlagos pedig 8 megapixeles széles látószöggel. A két hátlapi kamerához kéttónusú vaku tartozik.

A kijelző megtartotta a 21:9-es képarányt, mérete 6 hüvelyk. Vékony kávák vannak, melyek a kijelző tetején hangsúlyosabbak az átlagnál, ellenben nincsen notch. Az előlapon egy értesítő LED és egy 8 megapixeles kamera vár minket.

A ház mérete 158 x 69 x 8,1 milliméter, formavilága pedig a Sony-tól megszokott szögletes. A mobil 170 grammot nyom, a ház pedig IP68-as védelmet kapott.

Ujjlenyomat-leolvasót akárcsak az összes idei Sony telefonon, most is a ház jobb oldalán kell keresnünk. Szerencsére itt integrálva van a bekapcsológombba, nem úgy, mint az Xperia 1 esetén. A biztonsági szenzor felett a hangerőszabályozók vannak.

A telefon tetején találkozhatunk egy régi ismerőssel, a 3.5-ös jack csatlakozóval, alul pedig USB-C van. Utóbbin keresztül 18 wattos gyorstöltéssel tölthető a mobil nem túl combos, 2760 milliamperórás akkumulátora.

154 ezer forintnak megfelelő japán jenért kerül forgalomba a mobil, arról viszont, hogy itthon milyen áron és mikor lesz kapható, egyelőre nincs információ. A mobilt Japánban fekete, fehér, korall-szerű narancs és pasztel világoskék színekben lehet megvenni.

Hirdetés
FORRÁSMobilarena
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.