Tegnap a Bullitt Group által gyártott strapabíró CAT mobilok kínálata újabb taggal bővült, megérkezett a csúcsnak számító S60-as sorozatba az S62 Pro. A készülék méretén formavilágán sokat csiszoltak az elődhöz képest, de fejlődött a hardver és a strapabíróság is.

Az S62 Prón a leginkább szembetűnő újítás a 18:9-es képarányú FHD+ kijelző, melyet a tavaly év végén bemutatott CAT S52-ből ismerhetünk. Az S62 Pro kijelzője 5,7 hüvelykes IPS panel, melyet Gorilla Glass 6 véd és mely kesztyűben és/vagy nedvesen is képes az érintéseket érzékelni és kezelni.

A kijelző mérete az előd S61-hez képest 10%-ot nőtt, az S62 Pro házának mérete azonban 12%-kal kompaktabb, mint az előd volt.

Hardver és szoftver

Hardver tekintetében egy Snapdragon 660-as SoC dolgozik egy Adreno 512-es GPU-val a telefonban. 6GB RAM és 128GB microSD-vel bővíthető belső tároló támogatja a felhasználót. Android 10-zel érkezik az S62 Pro, amely a gyártó ígérete alapján biztosan frissíthető lesz Android 11-re. Frissítésekkel kapcsolatban még kettő plusz egy évnyi biztonsági frissítést ígér a CAT a készülékre. Ez azt jelenti, hogy két évig 90 naponta jönnek majd az új biztonsági csomagok, az ezt követő egy évben pedig elszórtan, de a kritikus frissítéseket mindenképpen megkapja majd a készülék.

Akkumulátor tekintetében egy 4000 milliamperórás telep található a mobilban. Csatlakozni Cat. 13-as LTE-n vagy WiFi-n lehet, van VoLTE, VoWiFi, ViLTE, Bluetooth 5.0, NFC és Dual SIM lehetőség is.

Az S62 Pro legnagyobb erénye és különlegessége a strapabírósága és a FLIR hőkamerája. Kezdjük utóbbival!

Kamerák

A normál kameráról nem igazán érdemes szót ejteni. A hátlapon egy 12 megapixeles Sony dual pixel szenzor dolgozik, az előlapra pedig egy 8 megapixeles egység került. Ezek arra elegek, hogy videotelefonáljunk, vagy valami kritikus dolgot lefényképezzünk velük, de sok extrát ne várjunk.
Ellenben az S62 Próban található egy Flir Lepton 3.5 szenzor, mely négyszer több hőérzékelőt tartalmaz az S61-hez képest, így a CAT tájékoztatása szerint kiváló minőségű és felbontású hőfelvételek készíthetők vele.
Az S62 Pro 1440 x 1080 pixeles (VividIR) hőképeket képes készíteni -20 és 400 Celsius közötti tartományban, 57 fokos látószöggel és kilenc féleképp állítható színpalettával. A készülék akár 30 méterről is képes felületi hőmérést végezni, az MSX-rendszerrel pedig a normál kameraszenzor képére képes valós időben ráhelyezni a hőképet a telefon.

De nem csak a kamera hardvere van kihegyezve a hőmérésre, külön támogató szoftvert is biztosít hozzá a telefon. A MyFLIR Pro alkalmazás is frissült az elődhöz képest, a hőkamera által gyűjtött adatokat elemzi és összegzi úgy, ahogy azt a professzionális hőkamerák is teszik. Izotermikus riasztást is képes adni az app, illetőleg riportot is készít számunkra a rögzített értékekből. Az állandó hőfigyeléshez a felhasználó által beállított hőtartomány szükséges, s ilyenkor az S62 Pro képes riasztani, ha a hőképben valami az adott érték alá esik vagy túllépi azt. A CAT szerint munkagépek, berendezések ellenőrzésére kiválóan működik, de akár kerti sütögetéshez vagy testhőmérséklet méréséhez is használható a funkció.

Strapabíróság

A CAT S62 Pro IP68 szabvány szerint víz- és porálló, emellett pedig teljesítette a MIL-STD 810H katonai strapabírósági sztenderdnek megfelelés kritériumait is. A készülék 1,8 méter magasról ráejthető akár acélra is, a CAT szerint nem lesz semmi baja. Vízben pedig másfél méteres mélységig 35 percet biztosan kibír. A házat TPU gumírozott borítás védi. A ház, így a készülék maga is képes a gyártó szerint az extrém hőingadozást és a vegyszeres tisztítást is kibírni.

Magyarországi elérhetőség és ár

Magyarországon augusztus 20-tól kapható a CAT S62 Pro. Két év gyártói garanciával a bruttó fogyasztói induló ára a készüléknek 239.990 forint lesz. Ez továbbra is elég borsos ár, ám ha azt nézzük, hogy az S61 ennél drágábban nyitott, akkor talán annyira nem vészes. Plusz más gyártónál FLIR hőkamerás telefont találni továbbra sem egyszerű mutatvány…

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.