A Bullitt Group, a Cat phones márka licencpartnere bejelentette, hogy a Cat S42 okostelefon július 6-tól Magyarországon is előrendelhető. A Cat S42 az Extreme Digital weboldalán rendelhető meg javasolt bruttó 94.990 Ft-os fogyasztói áron.

Az előrendelést követően július 14-től lesz elérhető hazánkban a készülék. A mobilszolgáltatók közül elsőként a Telekom kínálatában lesz megvásárolható július második felétől.

Az S42 a tavaly év végén bemutatott S52 kistestvéreként is értelmezhető, bár inkább a CES-en év elején bemutatott S32 átnevezett verziójának mondanánk.

A készülék 5,5 hüvelykes HD+ kijelzővel van szerelve, melynek képaránya 18:9. Az érintőkijelzőt pedig vizes kézzel vagy kesztyűben is lehet használni, illetve a készülék másfél méteres mélységig víz- és porálló. Erről az IP68-as és a MIL SPEC 810H szabványok tanúskodnak. Utóbbi szerint közel két méter magasból acélra történő esést is ki kell bírnia a mobilnak, köszönhetően a gumival texturált, ütésálló készülékháznak.

A készülékház tehát elég erős, a hardver kevésbé az, de nem is a játékos vagy power-user felhasználó a célközönsége az S42-nek. A Mediatek négymagos Helio A20 MT6761D SoC-ja dolgozik a telefonban, 1,8GHz-es órajellel. Mellé 3GB RAM-ot és 32GB-nyi bővíthető tárhelyet kapunk. A kamerák terén a hátlapon egy 13 megapixeles szenzort találunk vakuval megtámogatva, az előlapon pedig egy 5 megapixeles szenzor figyel.

A készülék LTE, VoLTE és VoWiFi képes, támogatja a Bluetooth 5.0-át és van benne NFC is, amivel mobilfizetésre is használható.

A készülékházzal kapcsolatban a strapabíró borításon kívül érdekes, hogy van 3,5 milliméteres audio jack és programozható gyorsgomb is rajta.

Szoftver terén Android 10-zel érkezik az S42, melyet a gyártó ígérete szerint Android 11-re biztosan lehet majd frissíteni. Biztonsági frissítéseket három évig ígér biztosítani a gyártó, garanciát pedig két évig ad a mobilra.

Ha valakit érdekel, hogy mi a célja a CAT-nek ezekkel a típusú strapatelefonokkal, annak ajánlom az S52 tavalyi hazai bemutatóján készült cikket.

A nagyközönséget célozza S52-es strapatelefonjával a CAT

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.