A CAT nem hagyta szó nélkül az idei MWC-t sem, bemutatták ugyanis új csúcstelefonjukat, a CAT S61-et. A készülék sokat fejlődött az elődhöz képest, immár Snapdragon 630-as lapka hajtja nyolcmagos processzorral, 4 GB RAM-mal, az Android 8.1-et a 64 GB-os adattárolóra mentették. A kijelző 5,2″-es és Full HD felbontású, az IPS technológia adott.

Az CAT S61 egy igazi monstrum, 13 mm vastag és 223 grammot nyom, többek között a 4500 mAh-s akkumulátor miatt. IP68-as védettséggel rendelkezik, kibírja az 1,8 m-ről betonra történő leejtést, megfelel a MIL-STD-810G katonai szabványnak és elviseli a négyes szintű rezgéseket is. Elég jól néz ki, már ahhoz képest, hogy strapatelefonról beszélünk.

A 16 megapixeles hátlapi kamera mellett továbbra is ott hever a FLIR Lepton hőkamera, ami már HD-ban tudja élőben olvasni a hőadatokat, amiket a Facebook Live-on keresztül is lehet közvetíteni. A CAT S61 képes lézeres távolságmérésre, légnyomásérzékelésre, van benne hőmérő, sőt, még a légszennyezettség mértékét is képes felismerni. Az elég komoly képességeket a Bluetooth 5.0, a WiFi, az NFC és az A-GPS tetézi.

Nyilván egy ilyen mobil egyáltalán nem olcsó: 300 ezer forintba kerül, de ha figyelembe vesszük, hogy milyen eszközöket tud helyettesíteni, már nem is tűnik annyira vészesnek az ára.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt