A Kodak? De hát az nem kamerákkal foglalkozik? – kérdezné az ember. De igen, de ők is úgy gondolták, hogy megpróbálnak hasznot húzni a mobiliparból és okostelefonokat dobnak a piacra. Láttad már a Pepsi első mobilját? KATT

A Kodak első okostelefonja, az IM5 a 2015-ös CES-en debütált, az ára pedig 280€ volt. A készüléket az angliai Bullitt Group gyártotta (ugyanaz, mely a CAT mobilokat is készíti), az IM5 még Android KitKat verzióval jelent meg.

Kodak IM5
Kodak IM5

Ez egy középkategóriás mobil volt 8 magos 1.7 GHz-es MediaTeK procival, 1 GB RAM memóriával, 8 GB tárhellyel és 2100 mAh akkuval. Az ilyen próbálkozások nem nagyon jönnek be általában, nagyon kevesen vásárolnak olyan mobilt, melyek olyan cégektől származnak, olyan márkák, melyeknek teljesen máshol van a helyük.

Kodak IM5
Kodak IM5

A Kodak nem csüggedt el, október 20-án mutatja be következő okostelefonját. Annyit tudunk, hogy fém kerete lesz a mobilnak, viszont semmi mást nem tudunk róla, szóval ez még egyelőre marad a ködben.

kodak-teaser

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.