- Hirdetés -

Nálunk is elérhető lesz a világ első hőkamerás mobilja, a CAT S60

Manapság egyre nehezebb újat mutatni az okostelefonok világában. Valaki a kamera felbontásával, valaki a tűéles kijelzővel, más pedig az anyaghasználattal vagy éppen a hardveres teljesítményével próbálja magához csalogatni a felhasználókat. Így tett a CAT is. Vagyis nem teljesen így, de egy meglepő nyuszit emelt ki a cilinderből. A CAT, ugye az a bizonyos építőipari berendezéseiről híres vállalat már régóta hódítja meg a strapatelefonokkal az ebben a szférában dolgozókat, érdeklődőket. Idén azonban nem egy egyszerű okostelefont, hanem egy hőkamerával ellátott készüléket mutattak be! Ez pedig nem egy alkalmazás, ami úgy csinál mintha hőkamerával rendelkezne a készülékünk, hanem tényleg hőkamera van benne. Továbbá a gyártó állítása szerint a CAT S60 a legvízállóbb készülék is a piacon. S60-inhand-2

A CAT S60 nem egy középkategóriás versenyző, ahogy az a strapatelefonok esetében szokott lenni. Igazán kitett magáért a gyártó, mert nemcsak a védelemre helyezte a hangsúlyt, hanem egy igazán időtálló hardvert kapott az S60. Mindenekelőtt beszéljünk a védelemről. Ellenáll akár az 1.8 méteres magasságból történő leejtésnek, ami megfelel a MIL Spec 810G szabványnak, és megerősített Die Cast keret köré épült.  Por és vízálló, tehát 5 méteres vízben akár 1 órán át tartózkodhatunk, vele semmi kár nem éri. Így akár vízalatti felvételekhez is használhatjuk. Az erős napfény mellett is jól olvasható, 4.7″ HD kijelzőt Gorilla Glass 4 védi, és vizes vagy kesztyűs kézzel is vezérelhetjük. Ha zajos környezetben dolgozunk, akkor is hallani fogjuk, ugyanis maximálisan 105dB-re képes a készülék. A meghajtásról egy Snapdragon 617 nyolcmagos processzor gondoskodik, 3GB RAM és 32GB belső tárhely segítségével, Android 6.0 Marshmallow verziót futtat, továbbá támogatja a 4G LTE internetelérést is. Az akkumulátor 3800mAh kapacitású, melyet az optimalizált energiafogyasztás segít ki.

FLIRONE_Thermal_Imaging_car_engine JP_2844
- Hirdetés -

Azonban a legfontosabb teljesítményéről még nem is beszéltünk. A hátlapon egy vízálló 13 MP-es dupla LED-es villanóval ellátott kamera, míg az előlapon egy 5 MP felbontású kamera teljesít szolgálatot. Valamint a hátlapon található a FLIR hőkamera (a FLIR egy vezető hőkamera gyártó, és örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez), mellyel akár a nyílászáróknál is feltérképezhetjük a hőveszteséget vagy a falban túlhevült vezetékeket, csöveket is ellenőrizhetjük. De természetesen használhatjuk akár sötétben látáshoz, maximálisan 15-30 méterig.

Videófelvételeket is tudunk vele készíteni, és a beépített FLIR alkalmazás utólag is kijelzi, ha rábökünk a kép adott pontjára, hogy hány fokos is volt a kép készítésének pillanatában. Panoráma képet is csinálhatunk, vagy változtathatjuk a színeket hőérzékelés során, vagy hőmérsékletet is mérhetünk vele. A maximum és minimum hőmérséklet kijelzésére is alkalmas.

A CAT S60 július közepétől lesz elérhető hazánkban is a független piacon körülbelül 210.000 Ft-ért.

- Hirdetés -