A tavalyihoz hasonlóan idén is összegyűjtöttük azokat a kütyüket, amelyeket mi is teszteltünk és bátran merünk ajánlani akár karácsonyi ajándékként is. Ebben a cikkben kizárólag tartozékokról, kiegészítőkről és PC-s alkatrészekről/perifériákról lesz szó, de tervezünk egy mobil ajánlót is készíteni.

(Nem biztos, hogy az általunk kiválasztott termékek mindenki számára a legjobb választást jelentik, hisz nem teszteltünk le minden létező terméket. Az alapján választottunk, hogy minket mi győzött meg leginkább.)

Külső akkumulátor

Power bankok tekintetében sok lehetőség van a piacon, kiváló minőséget képvisel ilyen téren a Huawei és a Xiaomi is, azonban minket leginkább a BlitzWolf termékei győztek meg. Mindamellett, hogy egyes modellek esetében az anyaghasználat is kiváló, rengeteg védelemmel látták el a termékeket annak érdekében, hogy az akkuk ne tehessenek kárt a mobilunkban. Különösen tetszett a BlitzWolf BW-WP1, amivel vezeték nélkül is tölthetjük a Qi-képes telefonunkat.

Okosóra

Talán annyi okosóra nincs, mint külső akkumulátor, de választék van itt is bőven. Az általunk próbált modellek közül a legtöbb kiválóan teljesített, ha iPhone-od van, akkor mindenképp az Apple Watch Series 4-et ajánlom, ha pedig nem tetszik vagy androidos mobilod van, akkor pedig a Galaxy Watch a legjobb. Abban az esetben, ha nem szeretnél sokat költeni okosórára, de szeretnéd látni egyből, hogy miért rezeg a mobilod és fontos a hosszú üzemidő, akkor az Amazfit Bip a legjobb választás.

Memóriakártya

Sima SD és microSD kártyákban az élmezőnyt a Samsung, a SanDisk és a Kingston Technology képvisel, utóbbitól teszteltük a Canvas Reactet, ami nemcsak gyors és a legtöbb elvárásnak megfelel, de a strapát is bírja.

Egér/Billentyűzet

Számítógépes perifériák tekintetében nem sok modell futott be hozzánk idén, azonban volt egy egér, ami kiemelkedett közülük és ez a Gamdias Hades M1. Ez egy 2 in 1 egér, tehát használható vezetékkel és anélkül is, tölthető beépített akkut kapott, kényelmes és jól használható bármilyen játék során.

Billentyűzetből sem volt sok idén nálunk, azonban ezek közül kiemelném a mechanikus Lioncast LK300-at, amit egyébként azóta is használok. Van belőle egy numerikus padot nélkülöző változat is, az LK200, ami kisebb helyet is foglal, ráadásul olcsóbb is.

SSD

Az elmúlt években egyre többen váltották le a hagyományos merevlemezt (HDD) flash alapú SSD-re, ami egyrészről strapabíróbb is, de a legnagyobb előnye természetesen a sebesség. Járt nálunk több modell is, például a szupergyors Samsung 960 EVO M.2 SSD, de a legjobban a Kingston UV500 győzött meg bennünket elérhető árazása, korrekt teljesítménye és a hardveres titkosítás miatt.

Bluetooth hangszóró

Bluetooth hangszóróból voltak nálunk igen olcsók és jobb minőségűek is, de amit a mai napig használok és minden szempontból elégedett vagyok, az a BlitzWolf BW-AS1. Rendkívül erős basszussal bír, jól néz ki és érezni, hogy van benne matéria.

Gimbal

Az idei ajánlót egy okostelefon stabilizátorral zárnám, ami nem más, mint a Zhiyun Smooth Q. Ez a gimbal rendkívül jó árazásával és stabil működésével hívja fel magára a figyelmet, komoly konkurenciát jelent a DJI Osmo Mobile 2-nek, ami az első generációval ellentétben már sokkal kedvezőbb árazást kapott.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.