Hirdetés

A számítógépes játékok óriási népszerűségnek örvendenek és bizony nem csak a fiataloknak biztosítanak órákon át tartó szórakozást már évtizedek óta. A karácsony remélhetőleg azért mindenkinek a családról szól, de jól tudjuk, hogy az év legjobb ajándékai is sokszor 24-én este kerülnek átadásra, így kiválasztottunk pár igazán jó ajánlatot a hardcore gamerek számára.

ROG Strix Scar 17 SE

Az ASUS Republic of Gamers család zászlóshajójánál aligha találhatnánk jobb választást azok számára, akiknek a teljesítmény az első. A ROG Strix Scar széria mindig is hardcore gamer laptopokat keresők számára jelentett ideális választást, a Special Edition azonban még rátett erre egy lapáttal. A 12. generációs Intel® Core™ i9-12950HX processzor a legerősebb mobil CPU a piacon, mellé pedig brutális grafikus teljesítmény és egy minden helyzetben versenyelőnyt jelentő kijelző került.

A ROG Strix Scar 17 SE (G733) le sem tagadhatná, hogy egy vérbeli gamer laptop, hiszen az egyedi ROG dizájnt RGB fényáradat kíséri. A 17,3-colos kijelzőből kétféle opció készült. Ha főként e-sport címekkel játszik a jövőbéli tulajdonos, akkor a 360Hz-es Full HD panelt érdemes választani. Ilyen magas képfrissítéssel még az asztali monitorok között is csak kevesen rendelkeznek. Ha esetleg a casual játékok lehető legszebb grafikával való futtatása a cél, akkor pedig a 240Hz-es, WQHD (2560 x 1440) panelt érdemes választani. Az NVIDIA® GeForce RTX™ 3080 Ti Laptop GPU-nál nem igazán létezik erősebb grafikus egység a laptopok piacán. 4K játékra is alkalmas, de ennél fontosabb, hogy e-sport címekben Full HD mellett sokszor ki tudja hajtani a 360fps-t, míg casual játékokban a 240fps-hez közel tudja tartani a framerate-et magas grafikus beállítások mellett.

ROG Zephyrus M16

Ha egy visszafogott, igazi lopakodó lenne az ideális választás, akkor a ROG Zephyrus M16 (GU603) tökéletes ajándék. A 94%-os kijelző-készülékház aránnyal rendelkező, 16 colos kijelzőt kínáló laptopról első ránézésre alig mondanánk meg, hogy egy gamer megoldásról van szó. Pedig a 12. generációs Intel® Core™ i9-12900H processzor teljesítményére nem lehet panaszunk, főleg akkor, ha bekapcsolódik mellé az NVIDIA® GeForce RTX™ 3070 Ti Laptop GPU. Persze a Scar-hoz hasonló teljesítményre ne számítsunk, de ez a csomag mégis tökéletes egyensúlyt teremt a letisztultság és a vadság között.

ROG Flow Z13

Ha valami igazán egyedire gondoltatok, akkor a ROG Flow Z13-nál tovább ne is keresgéljetek. A ROG mindenkit meglepett akkor, amikor bemutatta ezt a 13 hüvelykes gamer táblagépet. A 2 in 1 kialakításnak köszönhetően a billentyűzetet leválasztva egy bivalyerős táblagépet kapunk, ha pedig szinte asztali teljesítményre van szükség, akkor az XG Mobile-t tudjuk rácsatlakoztatni, mely képes arra, hogy a legújabb NVIDIA és AMD kártyák erejével ruházza fel a tabletet. A 12. generációs Intel® Core™ i9-12900H processzor nem cserélhető, de ki akarna róla lemondani, amikor ilyen erővel bír.

A ROG Flow Z13 ugyan nem egy hardcore gamer laptop, de cserébe egy igazi mindenes, amivel a munka mellett a szórakozás és a játék is öröm. Rég volt már ilyen sokoldalú eszköz a kezünkben a saját kategóriáját tekintve és bizonyára mindenki szívesen látná a fa alatt.

Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.