Egy amerikai bank, a Piper Jaffray kutatásából kiderült, hogy mire vágynak leginkább az emberek karácsonyi ajándék gyanánt. Összeállítottak egy kívánságlistát minden évben egészen 2013 óta.

Ebből az látszik, hogy noha az iPhone 7 megjelenésével kisebb az igény az iPhone-ra, a fa alá mégis a legtöbb ember ezt szeretné. A legmagasabb arány 2014-ben volt, akkor a megkérdezettek 8.6%-a választotta volna az iPhone-t, a második helyen akkor az Xbox állt és csak a negyedik helyen volt az Apple MacBook. Ez 2015-ben úgy változott, hogy a PS-t lehagyva a MacBook a harmadik helyre ugrott, viszont arányaiban véve az iPhone ekkor tette ki a legkevesebb százalékot.

retail-surveyAz idei felmérés szerint az emberek 7.2%-a szeretne iPhone-t a fa alá, utána pedig 2.1%-kal a MacBook állt fel a második helyre, utána következik csak az Xbox.

Érdekes, hogy a táblázat szerint a konzolokat egyre kevesebben szeretnék, az Xbox 2.5%-ról 1.4%-ra csökkent, a PlayStation pedig 2.9%-ról 0.8%-ra.

Én személy szerint a Karácsonyt továbbra is a Szeretet ünnepének tartom, ahol nem az ajándék a fontos, bár sokan vannak úgy, hogy ha nem valami drága ajándékot kapnak, kb. magukba fordulnak. Érdekes, hová tartunk.

Hirdetés
FORRÁS9to5mac
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.