Ma már nem a lapostévé, hanem az okostelefon a népszerű ajándék karácsonykor. A Telenor Magyarország internetes kutatást végzett, amiből kiderül, hogy számít-e a karácsonyi ajándéknak szánt készülékek márkája, okostelefonnal főzzük-e a karácsonyi menüt, valamint hogy mi alapján választanak telefont a nők és a férfiak.

Nem meglepő, idén az okostelefon a legnépszerűbb ajándék. A válaszadók háromnegyede (74,06%) vágyik okostelefonokra, a válaszadók 39,35%-a laptopra, míg a válaszadók 28,84%-a táblagépre. Mintegy 1613 válaszadó részvételével készült el ez a felmérés. Ennek köszönhetően a cég nagyvonalú karácsonyi akciókat hírdet, amiben tízféle 4G-s okostelefont kínál az ügyfeleknek 80 százalékos kedvezménnyel. Többek közt az akcióban elérhető az LG G3, a Samsung Galaxy S6, valamint a Sony Xperia M4 Aqua.

A nagy kérdés – Android, Windows vagy iOS?

A felmérés alapján kiderült, hogy a férfiak 76,9%-a, a nők 72,22%-a vágyik ilyen okos eszközökre. Azonban sokak számára nehéz eldönteni, hogy melyik platformú telefont válasszák. A nők 40,72%-a számára teljesen mindegy milyen szoftverrel fut a telefon, míg a férfiaknál fontos, hogy milyen platformmal működik a készülék.
A nőknél és a férfiaknál is az Android a legnépszerűbb operációs rendszer, a férfiak 56,26%-a, a nők 41,28%-a szeretne Android operációs rendszerű okostelefont karácsonyra. Windows alapú készüléket a férfiak 7,41%-a, a nők 5,29%-a szeretne, valamint iOS platformú okostelefonra a férfiak 13,05%-a, a nők 11,92%-a vágyik.

Jól jön a mobilnet az ünnepekkor

Mire jó karácsonykor a mobilnet? Sokaknak az ünnepi előkészületekben nagy segítséget nyújt. Legyen az az ajándékok keresése vagy a receptek olvasása. Ajándékok keresésére a felhasználók 48,64%-a, valamint receptek olvasására a felhasználók 48,14%-a használja a mobilnetet.
A felhasználók 73,91%-a már online formában küldi és fogadja az ünnepi jókivánságokat, de a legtöbben (76,25%) egyszerűen csak felhívják ismerősüket, szeretteiket, és így kívánnak kellemes ünnepeket nekik.
A megkérdezettek többsége (76,79%) jelenleg is használ mobilinternetet az okostelefonján. 100-500 megabájt adatforgalom a legnépszerűbb a felhasználók körében (46,04%), de az 500 megabájtnál nagyobb díjcsomagok használata is jelentős (36,03%). 100 megabájtnál kisebb adatforgalmat a felhasználók 17,93%-a használ.

Másképp választ a férfi és a nő?

Manapság nem az okostelefon márkája a sorsdöntő vásárláskor, hanem a készülék gyorsasága, valamint a kijelző minősége. A nők többségénél a készülék ára az egyik legfontosabb szempont, míg a férfiak esetében ennél fontosabb a telefon memóriamérete és bővíthetősége. A nők esetében fontos a kamera minősége. Emiatt háttérbe szorul a telefonon futó szoftver, valamint az akkumulátor tulajdonsága is.

Az Androidos telefonok a népszerűek

Az ajándékba szánt okoskészülékek jelentős része (61,55%) androidos készülék lesz, míg iPhone-nal csak a felhasználók 9,27%-a tervez meglepni valakit, a Windowsos készülékek pedig csak a felhasználók 7,42-ának szimpatikusak.
Az ajándékozók 19,39%-a számára mindegy, hogy milyen szoftverrel fut az okostelefon, hiszen a jó árat fontosabbnak tartják.

694355

Óriási karácsonyi akciókkal várja az ügyfeleket a Telenor

A Telenor Magyarország rengeteg akcióval várja az érdeklődőket idén karácsonykor is:

– Dupla adatforgalom 6 hónapon át

Aki most vásárol új előfizetést, annak fél éven át díjmentesen megduplázódik díjcsomagjában az adatforgalom.

– MyTariff M 30%-os havidíj kedvezménnyel új előfizetőknek

A MyTariff M tarifacsomagban a hálózaton belüli korlátlan beszélgetés két éven át 30 százalékkal alacsonyabb havidíjjal rendelhető 2 év hűség vállalása esetén.

– 4G-képes okostelefonok 80% kedvezménnyel

Összesen tízféle okostelefon közül választhatnak a havidíjas ügyfelek 80 százalék kedvezménnyel, míg a feltöltőkártyások minél nagyobb értékben töltenek fel vásárláskor, annál nagyobb kedvezményt kapnak az okostelefon árából.

– Ajándékutalvány online vásárláskor

15 ezer forint értékű tartozékvásárlásra vonatkozó utalványt ad a cég, ha bármilyen 4G-s készüléket vásárolunk korlátlan tarifával online felületen keresztül.

– Ingyen Deezer és MyTV

Az új előfizetést vásárlók december 3. és 2016. január 3. között ingyen használhatják a Deezer zeneszolgáltatást, valamint a MyTV online tévészolgáltatást is, amiben több mint 2000 órányi filmet, valamint számos karácsonyi tartalmat nézhetünk meg a Telenor videótárában.

– Korlátlan közösségi média a feltöltőkártyásoknak

1500 forintos feltöltés esetén egy hónapig, kizárólag az ünnepek alatt ingyenesen használhatják a meglévő és új ügyefelek az egyszeri lehetőségként kínált MyChat díjcsomagot, amely a Facebook, WhatsApp és Twitter közösségi szolgáltatások korlátlan használatát biztosítja.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.