A Qualcomm Tech Summit alkalmából a vállalat leleplezte új, 2019-es mobilokba szánt processzorát, a Snapdragon 855-öt. A rendezvényen Pete Lau, a OnePlus vezérigazgatója is beszélt, és elárulta, hogy a Qualcommal kötött megállapodás értelmében az első Snapdragon 855-ös okostelefon bizony OnePlus lesz.

Itt a 2019-es csúcslapka, a Snapdragon 855

Vannak hírek azzal kapcsolatban, hogy új termékcsaládot indít a OnePlus az 5G-s modelleknek, tehát jövőre várható a vállalattól egy 4G-s és egy 5G-s mobil is. Evidens, hogy a Snapdragon 855 fog mindkét mobilba kerülni, ami alapvetően tartalmazza az 5G modemet, de ténylegesen csak az ‘5G’-s modell támogatja majd az új hálózatot.

A Qualcomm rendezvényén azt is bejelentették, hogy a szóban forgó készülék lesz az első 5G-s mobil Európában.

A The Verge-nek adott interjúból kiderült, hogy az 5G-s OnePlus akár 200-300 dollárral is drágább lehet a OnePlus 6T-nél, így akár 849 dolláros árcédulát is kaphat, ami nagyjából 242.000 Ft-ot jelent és talán ez egy kicsit túlzás is csak azért, mert 5G-re is képes a telefon.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.