A tavasszal bemutatott OnePlus 7 Prónál konzervatívabb külsővel, kompaktabb méretben, új kamerákkal és új gyorstöltéssel ma bemutatkozott a OnePlus 7T. A 30 wattos gyorstöltés mellett természetesen azért a processzor is megújult.

Kamerák

A 7T is megkapta a 7 Próban megismert triplakamerás rendszert. A fő szenzor továbbra is a 48 megapixeles Sony IMX586. Az apertúra itt egy kicsit nőtt a 7 Próban található szenzoréhoz képest f/1.7-ről f/1.6-ra.

A második kamera egy 12 megapixeles telefotó lencse, ez kétszeres optikai nagyításra képes. Összehasonlításként a 7 Pro háromszorosra nagyít, de alacsonyabb, 8 megapixeles felbontáson. Ráadásul a 7T-ben a 7 Próval ellentétben nincsen optikailag stabilizálva a zoom lencse.

Így épül fel a OnePlus 7T kamerarendszere

A harmadik szenzor egy 117 fokos szögben látó 16 megapixeles lencse. Ez megegyezik a 7 Próban megismerttel, azonban a 7T új trükköket is kínál vele. Makrót fotózhatunk vele 2,5 centiméter távolságból és 960 képkocka/másodperc sebességgel videózhatunk vele 720p-s HD-ban.

A kamerák egy kör alakú kiemelkedésben kaptak helyet, ebben a három szenzor alatt a kéttónosú LED villanót találjuk.

Kijelző

20:9-es képaránnyal és 6,55 hüvelykes mérettel rendelkezik a 7T kijelzője. Ez önmagában annyira nem érdekes, az viszont már igen, hogy a 7T is megkapta a 7 Próban megismert 90Hz-es Fluid AMOLED panelt.

Az előlapi kamera itt nincs a házba rejtve, hanem a 6T formatervét követve egy csepp alakú bevágásban kapott helyet a 16 megapixeles szenzor. Természetesen van így is arcfelismerés, de a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-leolvasóval is biztosíthatjuk telefonunkat.

A notch megmaradt

Az új Fluid AMOLED panel támogatja már a HDR10+ szabványt, azonban QHD helyett a felbontás 1080p+ maradt.

Fényerő tekintetében erősebb a 7T a 7 Prónál, ugyanis utóbbi 800 nites fehér fényereje helyett 1000 nitre képes a 7T.

A kijelző újdonságai közé tartozik még az új haptikus motor is, melyet bár nem látunk, használat közben érezni fogjuk, hogy sokkal erősebben és természetesebb hatással adja le a rezgéseket a mobil. Kíváncsi vagyok, hogy felér-e az iPhone haptikus rendszeréhez majd a mindennapi használat közben.

Hardver és szoftver

Kezdjük a csatlakozókkal: a OnePlus 7T-n mindössze egy USB Type-C található, ezen keresztül történik az adatátvitel, ezen keresztül hallgathatunk zenét is itt is tölthetjük. A 3800 milliamperórás akkumulátort a dobozban mellékelt töltővel a Warp Charge 30T technológiával fél óra alatt 70%-ra lehet felpumpálni. Vezetékmentes töltés továbbra sincs, ahogy az IP minősítés is elmaradt.

A háztető alatt egy Snapdragon 855+ dolgozik, amelyhez 8GB RAM társul. Tárhely tekintetében választhatunk a 128 vagy a 256GB-os UFS 3.0-ás tároló közül.

A OnePlus 7T már a dobozból kivéve Android 10-et fog futtatni. A héten elvileg már a 7 és a 7 Pro tulajdonosokhoz is megérkezett ez a frissítés.

Ár és megjelenés

A OnePlus 7T a kékes „Glacier Blue” és a matt feketés „Frosted Silver” színekben lesz elérhető. Az értékesítés október 18-án indul, a 8/128-as modellért pedig 600 amerikai dollárt fog elkérni a cég. Ez nagyjából 185 ezer magyar forintnak felel meg.

A 7 Pro tavasszal 699 dollárról indult. Arról itt nézhetitek meg Laci videóját:

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.