Egy okostelefon teljesítményét nem csak a processzor, a grafikus gyorsító, a RAM és a különböző segédprocesszorok határozzák meg, ebben a tárhelynek is nagyon fontos szerepe van, hiszen nem mindegy, hogy milyen olvasási/írási sebességre képes.

Ebből a szempontból egy pár éve már leváltották a gyártók az eMMC chipeket UFS-re, ami egyébként mindamellett, hogy gyorsabb, szimultán képes egyszerre adatot írni és olvasni. Jelenleg a csúcstelefonok UFS 2.1-es chipet használnak, azonban már létezik az UFS 3.0 is, ami kétszeres sávszélességgel jön és közben kevesebb energiát is igényel. Az UFS 3.0 emellett magasabb hőmérsékleten is képes hatékonyan dolgozni, ami hasznos lehet, főleg ha komplex feladatokat lát el a mobil.

Az első UFS 3.0-val felvértezett okostelefon a Samsung Galaxy Fold lett volna, az is, de ez még ugye nem kapható a történtek miatt, így valószínűleg át fogja adni az elsőbbséget a május 14-én debütáló OnePlus 7 Prónak.

A OnePlus 7 Pro így nemcsak a Snapdragon 855-nek köszönhetően lesz gyorsabb, de UFS 3.0 tárhelyet is kap, tehát a gyors és gördülékeny működés szinte garantált.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.