Hirdetés

Az iPhone 12 szériával ült fel az Apple az 5G vonatra, az Amerikai Egyesült Államokban pedig az előrendelők már pénteken meg is kapják a készülékeiket. Azonban aki egyszerre akarna 5G-t és Dual SIM-et használni, azt érheti egy kis meglepetés.

Az iPhone 12-k esetén, akárcsak az elmúlt két évben a Dual SIM mód egy fizikai SIM és egy eSIM segítségével működik. Egy, az internetre kiszivárgott, az új iPhone-okról szóló belsős oktatóanyagban azonban az olvasható, hogy a Dual SIM módban az 5G kapcsolat nem elérhető, a készülékek automatikusan visszaváltanak 4G/LTE hálózatra. Amennyiben azonban kikapcsolják az egyik SIM-et, elérhetővé válik az 5G kapcsolat.

Az Apple sem a Verge, sem a MacRumors megkeresésére nem adott kommentárt az ügyben. Utóbbi oldal úgy tudja, az Apple szoftveresen korlátozza az 5G használatot a Dual SIM mód esetében, ezt pedig egy iOS frissítéssel fogja feloldani még idén.

5G képes lett az iPhone 12

Hirdetés
FORRÁSMacRumors
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.