Hirdetés

Megjelent a Huawei Nova 8 SE, az áprilisban bemutatott Nova 7 SE utódja. A dizájn pedig egyértelműen az új almás mobilokra hasonlít, legalábbis a hátlapot nézve. Ha megfordítjuk a Nova 8 SE-t, egyből feltűnik a különbség.

A Nova 8 SE-ből két típus van, melyek külsőre megegyeznek, ám hardveresen eltérők. A szögletes házban egy MediaTek Dimensity 800U a High Edition esetén, két SIM slottal, melyek 5G képesek. Az iPhone 12 egyébként egyelőre nem képes két kártyát és 5G-t is kezelni egyszerre. A Nova 8 SE Standard Edition változatában már csak a Dimensity 720-as lapka dolgozik és egy SIM kártya kezel 5G hálózatot.
Rendszermemória és tárhely tekintetében megegyezik a két modell: 8GB RAM és 128GB belső szolgálja ki a vásárlókat.

A Huawei telefonjának hátlapján több kamerát találunk, mint az iPhone-okban. A Nova 8 SE egy 64 megapixeles főszenzort, egy 8 megapixeles ultraszélest és egy-egy 2 megapixeles makró és mélységérzékelő szenzort biztosít a felhasználóknak. Ezeket egy LED villanó egészíti ki, LiDAR szenzort ne keressünk. Az előlapont egy apró, U formájú notch van csak, melybe a 16 megapixeles szelfikamerát rejtették.

Akkumulátor terén 3800 milliamperórás telep dolgozik a mobilban, ezt pedig akár 66 wattal (!) is lehet tölteni. A teljes feltöltéshez így elég harmincöt perc a mobilnak.

A kijelző 6,53 hüvelykes OLED panel. Felbontása FHD+ (1080 x 2400 pixel) és HDR10 kompatibilis. Az ujjlenyomat-leolvasót a Huawei a kijelzőbe integrálta. A kijelző körüli kávák egész vékonyak, ahogy maga a készülékház is a 7,46 milliméterével.

Nagyon gyorsan tölt a Nova 8 SE

A ház aljára egy USB Type-C csatalkozó került, de a 3.5 milliméteres fülhallgató port kimaradt. A vásárlók szerencséjére a dobozban tartozék az átalakító és van Bluetooth 5.1 is, amely az LDAC kodektámogatást is megkapta.

November 11-én kerül Kínában forgalomba a Nova 8 SE, 118 vagy a dupla SIM-es változat esetén 123 ezer forintnak megfelelő kínai jüanért. Kínán kívüli megjelenésről egyelőre nincs hír.

Hirdetés
FORRÁSMobilarena
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.