Hirdetés

„Szia, sebesség.” — olvasható az Apple legújabb bemutatójának meghívóján.

A kaliforniai cég ma este jelentette be idei iPhone bemutatójának időpontját és küldte ki a virtuális eseményre a meghívóit. Az új iPhone-ok október 13-án kedden, kereken egy hét múlva fognak bemutatkozni. A szokásos szeptemberi bemutató csúszása vélhetően a koronavírus-járvány következménye, így elképzelhető, hogy a telefonok boltba kerülésére is várni kell majd. Bár az Apple esetén nagyon ritka az olyan, amikor egy hónapnál több idő telik el a leleplezés és az eszközök boltba kerülése között, főleg az olyan húzótermék esetén, mint az iPhone vagy iPad.

A Keynote most is online lesz, akárcsak a szeptemberi iPad és Apple Watch bemutató volt. Az új iPhone-ok állítólag nem három, de idén már négy választható változatban érkeznek majd és lesz 5G-s modell is köztük.

Laci a dummy modellekről készített egy bemutató videót, ezek alapján elég jól belőhető, hogy milyen formavilágra számíthatunk az iPhone 12-k esetében az Apple-től:

Az iPhone-ok mellett 2020-ra az Apple-től az elemzők új HomePodot, zajszűrős fejhallgatót (nem a Beats Solo Pro készüléket) és az AirTag nevű eszközt várják. De a korábban bejelentett ARM-alapú Mac gépekre történő átállással kapcsolatban is kaphatunk új információt a jövő heti eseményen.

Az október 13-i iPhone Keynote-ot, ahogy az idei eddigi összes Apple eseményt, mi is közvetítjük majd a Tech2-n.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.