Hirdetés

Visszatért a valaha volt legszebb iPhone, a 4-es dizájnelemeihez az Apple az iPhone 12-vel. Emellett pedig 5G képes lett a belépőszintű készülék is.

Az iPhone 12 öt színben (fekete, fehér, zöld, kék és piros) lesz elérhető. A készülék háza kisebb, mint az iPhone 11-é volt. Ezt úgy oldották meg, hogy az eddig használt IPS panelt OLED-re cserélték a mobilban. Igen, mostantól a belépőszintű iPhone-ban is az Apple Super Retina XDR fantázianévre keresztelt OLED panel található. A panel 1200 nites fehér fényerőre képes, támogatja a HDR10-et, a HLG HDR-t és a Dolby Visiont is. A kijelző felbontása 2532x1170p, a képpontsűrűség pedig 460 ppi.

A kijelzőt kívülről egy „kerámiapajzs” névre keresztelt felület védi. Az Apple elmondása szerint a „kerámiapajzs” minimum négyszer erősebb, mint a legtöbb más mobilt védő GorillaGlass üveg.

Az 5G képes antennákat az Apple mérnökei a telefon alumínium keretében rejtették el, pontosabban a keretet használja antennaként a telefon. Reméljük, hogy most nem úgy sül el, mint anno az iPhone 4 esetén.

Apple A14 Bionic

Az iPhone 12-t az Apple saját tervezésű A14 Bionic processzora hajtja. Ez az SoC ismerős lehet, az új iPad Airben is ez dolgozik. A lapkát 5 nanométeren gyártja az Apple. Az A14-ben 11,8 milliárd tranzisztor van és 40 százalékkal nagyobb a teljesítménye, mint az A13-nak. A processzor hatmagos, a GPU négymagos. A gépi tanulást egy 16 magos neural engine segíti, amivel 80%-kal gyorsabb gépi tanulást képesek elérni, mint korábban bármely más chip esetén.

Az iPhone 12 hardveres erejét a játékok is ki fogják használni. Az Apple az A14 Bionic-et az iOS-en hamarosan debütáló League of Legends Wild Rift játékkal demózza.

De a játékok mellett a kamerák is komoly hangsúlyt kapnak. Az ultraszéles és a széles lencse is képes lesz ezentúl Night Mode-ot használni, illetve TimeLapse videót is képes lesz az új iPhone rögzíteni az éjszakai móddal.

Kamerák

Az ultraszéles kamera egy 12 megapixeles szenzor f/2.4-es apertúrával, 13 milliméteres fókusztávolsággal és 120 fokos látószöggel.

A széles (vagyis normál) lencse pedig szintén 12 megapixeles, bár itt az apertúra f/1.6 és a fókusztávolság is 26 milliméter. A főlencse optikailag stabilizált.

MagSafe for iPhone

Az Apple az iPhone 12-vel visszahozza a Mac gépek egyik klasszikus elemét, a MagSafe-et. Az iPhone 12 hátlapjába épített vezeték nélküli töltő körül egy mágnes is található, melynek segítségével különböző töltőket és kiegészítőket csatlakoztathatunk az iPhone-hoz.

Nincs semmi a dobozban

Az Apple meglépte, hogy az iPhone dobozából fogta és elhagyta az adaptert és a Lightning fülhallgatót is, mondván mindenkinek van már egy. Így a dobozban a telefonon és az USB-Lightning kábelen kívül mást nem fogunk találni.

Korábban az új Apple Watch órák dobozából is elhagyta az Apple a fali adaptert.

Az új Apple Watch-ok dobozában nem lesz töltő adapter

iPhone 12 Mini

Az iPhone 12 Mini lényegében mindenben megegyezik az iPhone 12-vel, csupán kisebb. A készülékben bár a kijelző nagyobb, mint az SE-ben, a ház jóval kisebb. Ez a világ legkisebb és legerősebb 5G-képes telefonja.

Árak és elérhetőség

Az iPhone 12 Mini 699 dolláron, az iPhone 12 pedig 799 dolláron nyit.

A magyarországi árak és rendelhetőség így alakul:

Az iPhone 12 október 16-tól rendelhető és rá egy hétre kerül kiszállításra

  • 349.990 forintért a 64GB-os modell esetében,
  • 379.990 forintért a 128GB-os modell esetében,
  • 415.990 forintért a 256GB-os modell esetében.

Az iPhone 12 Mini november 6-tól rendelhető és november 13-án kerül kiszállításra

  • 299.990 forintért a 64GB-os modell esetében,
  • 321.990 forintért a 128GB-os modell esetén,
  • 365.900 forintért a 256GB-os modell esetében.

 

Hirdetés
FORRÁSApple
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.