A Huawei újabb okostelefont dob piacra Magyarországon is, névszerint a Huawei Y6s-t. Az 54.900 Ft-ról induló készülék egy 6,09 hüvelykes, HD+ felbontású IPS kijelzőt kapott, a 3020 mAh kapacitású akkumulátort pedig microUSB-n keresztül lehet tölteni.

Az előlapon egy vízcsepp notch fogadja a felhasználót, ami egy 8 MP-es (f/2.0) szelfi kamerát ölel körbe, a hátlapi 13 MP-es (f/1.8) kamera alatt pedig ott lapul az ujjlenyomat-olvasó, de 2D-s arcfelismerésre is képes.

A Huawei Y6s teljesítményéről egy 12nm-es, 8 magos Helio P35 típusú lapkakészlet gondoskodik, RAM-ból 3 GB-ot, tárhelyből pedig 32 GB-ot kap a felhasználó, utóbbi bővíthető microSD kártyával.

A vállalat a sajtóközleményben a nagyszerű üzemidőre és a hangminőségre fekteti a hangsúlyt, a hangzás ugyan nem sztereó, de a szuperlineáris hangszóró erőteljes zenei hangzásvilágot biztosít.

Az újdonság éjfekete és orchidea kék színekben lesz kapható Magyarországon január végétől 54.900 Ft-ért, meg fog jelenni a Magyar Telekom, a Vodafone és februárban a Telenor kínálatában is. Hozzátenném, hogy a Honor 8A (ami gyakorlatilag ugyanez) jelenleg 39.990 Ft-ért kapható.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.