Hirdetés

Bejelentette az LG, hogy elérhetővé teszi a két vezető videojáték-streaminget televízióin.

Ami biztos, hogy a Google Stadia és az Nvidia GeForce Now az év második felében érkezik a 2021-es OLED, QLED és NanoCell televíziókkal.

Arról, hogy a játékstreming applikációk elérhetők lesznek-e a 2020-as vagy az annál régebbi televíziókon egyelőre hivatalosan nem közölt semmit az LG. A cég 2021-es tévéiben lesz egy beépített „Game Optimizer” gyorsmenü, melyben például a képfrissítési rátát állíthatjuk. Az is kérdéses, hogy ez a funkció csak az új tévékre érkezik vagy a webOS 6.0 frissítéssel a régebbi modellekre is.

A Google időközben megerősítette, hogy a Google TV szoftvert futtató és a legfrissebb beépített Chromecasttel szerelt televíziókészülékekre is érkezik a Stadia 2021 első felében. Ez azt jelentheti, hogy a Sony által múlt héten bemutatott új tévék is natívan képesek lesznek a Stadia futtatására.

Az Nvidia GeForce Now esetén az LG lehet az első nagy tévégyártó, melynek készülékein natívan lehet majd futtatni a játékstreaminget.

A Google Stadia magyarországi bevezetéséről írtunk egy cikket, ha érdekel, olvasd el itt!

Magyarországról is elérhető a Google Stadia

Hirdetés
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.