Hirdetés

Leállítja a felhőalapú game streaming szolgáltatását a Google, jövő januárban megszűnik a Google Stadia.

Júliusban még azt mondták, nem kell aggódni a Stadia miatt, most kiderült, hogy jövő januárban megszűnik a Google Stadia, a fogyasztók visszatérítést kapnak.

Jövő januárban megszűnik a Google Stadia

A Stadia nem aratott hatalmas sikert, a Google pedig nem szereti a hosszú távú befektetéseket, éppen emiatt már rengeteg projektet elkaszáltak. Így járt most a felhőalapú game streaming szolgáltatásuk is.

A Stadia technológiáit más termékeknél használják, például a YouTube-nál és az AR alapú projektjeiknél, illetve Stadia alkalmazottak is más munkát kapnak a cégen belül.

A szolgáltatást az elmúlt 2 évben övezték viharos sztorik: bezárták a saját játékfejlesztő stúdiót, és a Stadia vezetője is elhagyta a vállalatot.

A fogyasztók minden hardver és szoftver vásárlásért visszatérítést kapnak jövő januárban, beleértve a Stadia kontrollert is.

Bár a Stadia véget ér, a felhőalapú gamingnek még korántsem annyi. A potenciál megvan benne, és a többi cég, köztük a Microsoft, az Nvidia és az Amazon is bízik a saját platformjuk sikerében.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.