Hirdetés

Várhatóan a Mate 30-as széria szeptember 19-i bemutatóján rántja le a leplet a Huawei új okosórájáról, a Watch GT 2-ről is.

Az új okosóráról egy német nyelvű sajtóközlemény szivárgott ki, melyben az információk mellett jó minőségű képek is voltak. A tavalyi Watch GT-hez képest ne számítsunk drasztikus változásra, inkább csak csiszolgatták az előd dizájnját a Watch GT 2-höz.

A Watch GT 420 milliamperórás akkut kapott tavaly, ez idén 445 milliamperórára nőtt. Mindeközben az óra háza vékonyabb és könnyebb lett. A kijelzőt körülvevő lünetta is vékonyodott a kijelző javára, ez ugyanis minimálisan nagyobb lett elődjénél. Ráadásul a Watch GT 2 beépített mikrofont és hangszórót is kap, így közvetlenül az órát használva lehet majd hívásokat lebonyolítani. Bár arról, hogy lesz-e az új órából eSIM modell egyelőre nincs pontos és információnk. A mikrofon és a hangszóró mellett maradt tavalyról a GPS és az optikai szívritmus monitor is.

Szintén hasonlóan tavalyhoz, a Watch GT 2 is két típusban lesz elérhető: a Sport modell fekete házban gumiszíjjal, míg a Classic modell ezüstös fém házban, barna bőrszíjjal. A kiszivárgott fotók alapján a szíjakat egyébként a Classic és a Sport modelleken is lehet majd cserélni.

Sajnos arról, hogy milyen memóriát és tárhelyet használnak majd az órák, egyelőre nincs információnk.

Az viszont biztos, hogy a Watch GT 2 sem a Google által fejlesztett Wear OS-t használja majd, hanem a Huawei saját fejlesztésű operációs rendszerét.

Hirdetés
FORRÁSWinFuture
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.