A Nova 9 európai bemutatóján a Huawei két másik eszközt is leleplezett. Mindkét új készülék figyelemreméltó, ámbár különböző okokból.

Az egyik újdonság a Huawei Watch GT 3, amire már jópáran vártak. 42 és 46 mm-es méretben érkezik és az egyik legszembetűnőbb változás a Huawei Watch 3-hoz képest az eSIM támogatottság hiánya. Természetesen bluetoothon keresztül így is válaszolhatunk telefonhívásainkra az óra segítségével, viszont telefon nélkül nem használható az eszköz hívásfogadásra.

A 46 mm-es óra egy 1,46 hüvelykes AMOLED panellel lesz megvásárolható, míg a kistesóba egy 1,32 hüvelykes, szintén AMOLED panel került.

Az óra talán legfontosabb új funkciója a Huawei Healthy Living Clover (Egészséges Életmód Lóhere) fantázianévre keresztelt egészség app. Ez a program különböző mozgással kapcsolatos gyakorlatogat osztogat a nap során, illetve figyeli az alvást és a sétálást. Mindezt egy töltődő ábrán tarthatjuk szemmel, ami hasonló elven működik, mint a mára már az Apple Watch egyik védjegyévé vált Ring, azaz gyűrű. A Watch GT 3-ban természetesen kapunk TruSeen optikai pulzusmérő szenzort, véroxigénszint mérőt és persze több mint 100 különböző sporthoz használható mérőalkalmazást.

Mindkét GT 3 modell 4 GB belső tárhellyel rendelkezik, aksi szempontjából pedig a kisebb verzió 7, míg a nagyobb ennek a dupláját, 14 napot képes töltés nélkül működni.

A kezdőárat a Huawei a november 10-ei megjelenéstől 329 és 349 euróra lőtte be, ami azért elgondolkodtató, mert a jelentősen kisebb aksival felszerelt 42mm-es modell csupán 20 euróval, kb 7000 forintal olcsóbb. Nagy kérdés, hogy mennyien találják majd így jobb üzletnek.

A Freebuds Lipstick számomra elsőre egy áprilisi tréfának hatott, aztán ráeszméltem, hogy április már egy ideje elmúlt. Ez az elsőre furcsa, de kétségkívül egyedi verziója a Freebuds 4-nek csak piros színben lesz elérhető és a töltőtok megszólalásig hasonlít egy női ajakrúzsra.

Az, hogy a Huawei azért nem ezzel a termékkel szeretné porba tiporni a nemrég megjelent Airpods 3 eladási számait abból látszik, hogy minden bizonnyal nem egy új fülesről beszélünk. A Lipstick – habár technikai adatokat még nem ismerünk – valószínűleg a Freebuds 4 limitált kiadása, amit a gyártó a női vásárlóinak szán.

Innovációnak gyenge, bár nem is ez a feladata. Különleges és érdekes fülesnek viszont tökéletes. Nekem nagyon tetszik az ötlet, jópofa és biztosan meg fogja találni a saját – nem túl bő – vásárlói bázisát.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Bertalan Tamás vagyok, 17 éves. Kiskorom óta érdekel az informatika, leginkább a számítógépek és a mobilok világa vonz. Nem rég csatlakoztam a tech2.hu csapatához, mint szerkesztő.