Hirdetés

Szerdán bemutatja a Huawei a Mate 30-as széria telefonjait Münchenben. Az európai értékesítés dátuma egyelőre kérdéses, az viszont biztos, hogy Google szolgáltatások nem lesznek a mobilokon.

A Huawei új telefonjairól ezen kívül is elég sokat tudni már, ezeket a pletykákat pedig csak megerősítik a most kiszivárgott promóciós fotók.

Mate 30 Pro

Mate 30 Pro kiszivárgott promóciós fotó

A legerősebb tag ismét a Pro variáns lesz. Kirin 990-es processzorral, választható 4G vagy 5G képes variációban. Az akku valószínűleg 4500 milliamperórás lesz, a RAM minimum 8GB, tárhelyben pedig valószínűleg 128 és 512GB közül lehet majd választani. A nagyon hajlított kijelzőt a hivatalos termékfotónak tűnő képek is megerősítik:

A Huawei is bevezetheti a „vízesés” kijelzőt csúcstelefonjában

Porsche Design

A Mate 30 Próból lesz Porsche Design változat is

Kisebb darabszámban, eltérő dizájnnal és jóval magasabb árcímkével jön idén is egy Porsche Design változat a Huawei legerősebb telefonjából. Valószínűleg a Porsche Design Mate 30 Pro az elérhető legerősebb hardvert fogja kínálni, így biztos lesz a 27 wattos vezetéknélküli töltés és a 40 wattos vezetékes töltés is.

Mate 30

Valószínűleg ez lesz a sima Mate 30

A hátlap nagyon hasonlít, az előlap viszont már eltér a Pro verziótól. Itt is kijelzőbe integrált ujjlenyomat-leolvasót kapunk, viszont az arcfelismerésért felelős szenzorok közül három helyett csak kettő kamera jut. Ennek köszönhetően mondjuk kisebb notch is lesz a mobilban, mint a Mate 30 Pro előlapján. A Kirin 990 itt is adott lesz, ahogy a választható 5G-s verzió is.

Mate 30 Lite

Ez pedig a Mate 30-as széria legolcsóbb tagja, a Lite variáns

A széria leggyengébb telefonja, amely a tavalyi Mate 20 és az idei Honor 20 dizájnelemeit vegyíti. A hátlapon négyzetes elrendezésben a kamerák, míg az előlapon a kijelző bal oldalára kitolt kameralyuk a szelfi egységnek. Itt valószínűleg a Kirin 810 dolgozik majd a háztető alatt, ami a középkategória egyik – ha nem a legjobb – mobilprocesszora.

A fotókat a hiteles szivárogtatásairól híres Evan Blass osztotta meg.

Hirdetés
FORRÁSMobilarena
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.