Hirdetés

Azt már tudjuk, mikor és hol mutatja be legújabb flagship készülékét a Huawei, a Mate 30 Pro és Mate 30 készülékeket.

Az amerikai kormány és a Huawei kapcsolata továbbra sem nevezhető éppen idillinek. Ennek is köszönhető, hogy a címben is említett Google szolgáltatások és appok nem lesznek előre telepítve a mobilokra.

Mate 30 Pro

Megapixel-óriással állhatunk szemben

Az @OnLeaks és @Pricebaba pedig a YouTube-csatornájukra feltöltött egy videót, amin az eddig kiszivárgott képek alapján az új mobil látható, a fenti kép is onnan származik. A képalkotás eddig is kiemelt szerepet töltött be a Huaweinél, a Leicával most is közösen fejlesztettek. A hírek szerint hátul már két darab 40 megapixeles szenzort fogunk találni. Az egyik a már jól ismert hagyományos látószögű, a másik pedig az ultra nagy-látószögű szenzor, amire most „cinelens” vagyis filmes szenzorként hivatkoznak.

Mate 30 Pro

Huawei Kirin 990: akár 8K HDR videók felvétele is megoldható

Az IFA 2019-en leleplezték a Mate 30 agyát is, ami a Kirin 990 lesz. Két verzióban került bemutatásra az SoC, egy 5G és egy 4G variánst is bemutatott a vállalat. Az 5G kiadás kapta meg a még energiahatékonyabb EUV gyártási folyamatot, valamint a mesterséges intelligencia chip két erős magot kap az energiatakarékos mag mellé az egy helyett. A grafikus egység a 10 mag helyett 16-ot használ továbbra is, a Mali-G76 végzi el a munkát. A Huawei szerint az NPU és a képfeldolgozó egység képes együttműködni. Ennek eredményeképpen akár 30 képkocka/másodperccel képes 8K HDR videók felvételére. Ha ezt is megkapná a Mate 30 Pro, azzal bizonyára előnyre tennének szert a versenytársakkal szemben. Korábban már megtudtuk, hogy 60 képkocka/másodperccel képes lesz a 4K videók felvételére.

Mate 30 ProA 2020 tavaszán megjelenő P40 és P40 Pro pedig valószínűleg a saját rendszerrel, a Harmony OS-szel kerül bemutatásra. Richard Yu ugyanis egy interjú során elmondta, hogy  ha nem változik az USA kormányával a helyzet, lépéseket kell tenniük. A Google Play szolgáltatásokat, pedig a Huawei Mobil szolgáltatásai válthatják.

Ami biztos, hogy néhány nap múlva bemutatkozik az új csúcs Huawei okostelefon duó. Kíváncsiak vagyunk addig történik-e bármi nemű változás az ügyben.

 

Hirdetés
FELHASZNÁLT IRODALOMGizmoChina
FORRÁSGizmoChina
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.