Hirdetés

Igaznak bizonyultak a pletykák, ma reggel Twitterén jelentette be a Huawei, hogy következő csúcskészülékeik, a Mate 30 széria telefonjai szeptember 19-én mutatkoznak be.

A bemutató helyszíne Németország, azon belül pedig a leghíresebb bajor város, München lesz. A twitterre feltöltött videóból sok más nem derül ki. A cég a „Gondold újra a lehetőségeket” szlogennel promózza a Mate 30 szériát.


A videón látható kör alakú animáció utalhat még esetleg arra, hogy új kamerarendszert, de minimum új fajta kamera elrendezést kapnak a mobilok. A kiszivárgott lesifotók és tokok alapján a régi Lumia mobilokhoz hasonlóan, körben lesznek a Mate 30-akon a hátlapi kamerák.

Az viszont továbbra is kérdés, hogy milyen operációs rendszerrel kerül majd bemutatásra a mobil. Illetve az is, hogy a Google szolgáltatásai megtalálhatóak lesznek-e rajta. Az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi háborúja értelmében ugyanis a Huawei az új termékein használhatja a nyílt forráskódú Android rendszert, viszont azokra a Google szolgáltatásait nem telepítheti. Erről itt írtunk bővebben.

Szeptember 19-én minden kiderül, de remélhetőleg már az IFA-n is elejt pár információmorzsát a Huawei. Számomra a legvalószínűbbnek az a szcenárió tűnik, hogy a Huawei viszonylag „csupaszon” mutatja be a mobilt, saját AppGallery-jét és alkalmazásait alternatívaként kínálva a Google szolgáltatáscsomagja és előre telepített appjai helyett.

Hirdetés
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.