A tinta még meg sem száradt a Samsung legújabb csúcsmodelljeinek poszterein, ám úgy fűnik, hogy a dél-koreai gyártó már a jövőre koncentrál, amiben még nagyobb szerep hárul majd Qualcommra, méghozzá a Galaxy S9 hardverének kapcsán. Az amerikai félvezetőtervező cég persze a Galaxy S8 kettőséből is bőséggel kivette a részét, hiszen bizonyos piacokra Snapdragon 835-ös lapkával szerelt verzió került, a következő generációba pedig már a Snapdragon 845-öst szerelhetik.

Érdekesség, hogy mind a Samsungnak, mind pedig a TSMC-nek rendelkezésre áll a 7 nanométeres gyártástechnlógia, így a Qualcommnak meglehetősen sok erőforrás áll rendelkezésre ahhoz, hogy ilyen alacsony csíkszélességre áttérjen. A sorozatgyártás valamikor 2018 elején kezdődhet, szóval még bőven ki fognak addig derülni információk a új rendszerchipről. Az biztos, hogy az optimalizálás fontosabb lesz, mint valaha, hiszen külföldi tesztek alapján a snapdragonos verzió egy órával kevesebb ideig bírja a nyüstölést, mint az exynosos társa.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt