Az idei iPhone-ok új, erősebb, vékonyabb csíkszélességgel készülő processzorát a TSMC fogja szállítani az Apple-nek. A chipet várhatóan Apple A12-nek fogják hívni, ha tartja a szokását a vállalat, akkor a végére még hozzádob valami hangzatos szót, hogy megjegyezhető legyen.

Az Apple A12 lehet az első 7 nanométeres gyártási technológiával készülő processzor, ami konzumer eszközbe kerül. A jelenlegi 10 nanométeres csíkszélességgel ellentétben az új technológiával kisebb, gyorsabb és hatékonyabb rendszerchipeket lehet gyártani.

A Samsung ma bejelentette, hogy a 7 nanométeres lapkákat jövőre kezdik el gyártani. Az iPhone 6S A9-es processzorát a Samsung a TSMC-vel megosztva készítették, de az Apple ezután megvált a Samsungtól és kizárólag a TSMC-vel készíttetik a lapkákat.

Az Apple szeptemberben három vagy négy új mobilt mutathat be, az iPhone SE utódját, egy továbbfejlesztett iPhone X-et, egy Plus méretű modellt és egy olcsóbb, 6,1 hüvelykes, LCD kijelzővel felszerelt variánst.

Hirdetés
FORRÁSTheVerge
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.