A Samsung a napokban tartja éves fejlesztői konferenciáját (SDC – Samsung Developer Conference) és többek között lerántották a leplet új Android felületükről, ami a ‘One UI‘ nevet kapta.

Az Android 9.0 Pie operációs rendszerre épülő felületnél teljesen új dizájnfilozófiát alkalmaztak, a támogatott készülékek januártól már meg is kaphatják ezt. Régebben a Samsung TouchWiz felülete sem volt rossz, ám rossz optimalizáltsága és memóriamenedzsmentje miatt nem is volt annyira szeretett. A Samsung Experience névre keresztelt felület már sokkal jobban sikerült, ezt a vonalat szeretnék tovább vinni kicsit minimalistább szemlélettel a One UI-jal is.

A Samsung One UI legnagyobb fókusza, hogy a releváns tartalmak a leghasznosabb helyen legyenek, a kijelző alsó felén. Egy jobban terjednek a nyújtott, nagy méretű okostelefonok, így a vállalat szeretne gondolni az egy kézzel használókra is.

Ezenfelül bevezetik a rendszerszintű éjszakai módot, a menüpontok és a felület sötét alapokra váltanak és köszönhetően az AMOLED panelnek, sokkal energiahatékonyabb is lesz a készülék. A One UI rengeteg új elemet fog még tartalmazni, melyeknek célja a még könnyedebb használat.

Amerikában, Koreában és Németországban az Android Pie alapokon nyugvó One UI felületére már ebben a hónapban elindul a béta teszt, a Galaxy S9, S9+ és Note9 modellek pedig januártól fognak erre frissülni.

Hirdetés
FORRÁSSamsung
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.