Idén visszatér az okostelefonok piacára a Nokia, s reméljük sokáig velünk is maradnak. Talán jobban tették volna, mikor a saját OS-t hátrahagyták és a Windows Phone mellett döntöttek, ha akkor a zöld robotos rendszer mellett teszik le a voksukat. No nem azért, mert a WP annyira rossz lenne, de már a Microsoft is belátta, hogy nem lesz túl sikeres a rendszer. Múlt hétvégén váratlanul bemutatkozott a kínai területre szánt középkategóriás Nokia 6, de az MWC-re is tartogatnak még okostelefonokat, sőt akkor jön a java!

Nokia 6

Ha a Nokia 6 tetszett, akkor a Nokia 8-at imádni fogod! A készülékből rögtön két modell érkezik különböző hardverrel, az erősebbet egy Snapdragon 835 fogja meghajtani 6 GB RAM-mal, belső tárhelyből 64 illetve 128 GB áll majd rendelkezésre, a hátlapra pedig egy 24 megapixeles optikai és elektromos képstabilizátorral rendelkező kamera fog helyet foglalni.

A „gyengébb” már csak Snapdragon 821 processzort és 4 GB RAM-ot kap, de azt már nem tudni, hogy milyen kamerát. A videón mindkét készülék látható. A helyszín a Qualcomm standja a CES-en, ahol is a stabilizálást demózták, vélhetően a Nokia 8-at lehet látni.

A fizikai gombokról is le kell mondanunk, bár a teljes koncepció nem látszódik. Vélhetően teljesen fémből készül majd a ház, akár a Nokia 6-nál is. Az a hír is járja, hogy visszatér a korábban már sikereket arató Carl Zeiss optika is a készülékekben, a képalkotással tehát nem lesz probléma. A prototípuson egy HRM felirat is díszeleg, vélhetően pulzusmérő is helyet kap majd rajta.

Bár a Nokia 6 még alig jelent meg, de a kínai JD.com szerint 24 óra leforgása alatt már 250.000 érdeklődő van a készülék iránt. Ez még csak előregisztráció, így a tényleges eladás biztos nagyobb lesz. Nagyon várjuk már a Mobile World Congress-t, hogy mit is villant a HMD Global.

Hirdetés
FORRÁSGSMarena
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook