A Samsung április 10-én fog tartani egy Galaxy eventet, ahol több új Galaxy A-szériás mobilról fog lehullni a lepel vagy legalábbis bejelentik az európai értékesítést is. A koreai tech óriás viszont úgy gondolta, nem kell mindenről az eseményen beszámolni, így be is jelentették a Galaxy A70-et.

Az új mobil 6,7 hüvelykes, Infinity-U kialakítású, FHD+ felbontású Super AMOLED kijelzőt kapott, hasonlóan a Galaxy A50-hez képernyőbe integrált ujjlenyomat-olvasóval.

Három szenzort találunk a hátlapon, 32 MP-es a fő kamera, találunk egy 8 MP-es ultraszéles látószögű, és egy 5 MP-es mélységérzékelésért felelős kamerát, mely a Samsung Élő Fókusz fantázianevű portrémódjában nyújt majd segítséget. Az előlapi kamera is nagyfelbontású darab lett, egészen pontosan egy 32 MP-es egység néz vissza ránk.

A teljesítményről egy nem megnevezett 8 magos processzor gondoskodik (valószínűleg az Exynos család egyik tagja) 6 vagy 8 GB memória és 128 GB háttértár társaságában. A 4500 mAh kakapcitású akkumulátort 25W-tal tudjuk tölteni, valamint 4 színben lesz kapható: korall, fekete, fehér és kék. Mind a 4 verzió színátmenetes hátlappal fog rendelkezni.

Természetesen az új One UI fut a készüléken Android Pie alapokon. Árakat nem osztott meg velünk a Samsung, de az április 10-i eseményen várhatóan megtudjuk, az A60 és az A90 leleplezését követően. Mit gondoltok az új készülékről, és szerintetek milyen áron fog piacra kerülni az A70?