Hirdetés

Technikailag a HyperX a Kingston almárkája, a gyakorlatban azonban teljesen külön kezelendő a két brand. A HyperX kifejezetten játékosoknak szánt termékeket dob piacra és az idei Computexre is elhoztak néhány újdonságot, melyek közül azért jó néhány látható volt az év eleji CES-en is.

Nos a HyperX brand alatt négy új termékkel találkoztunk: HyperX Cloud Stinger Core (egy 50 dolláros fejhallgató), HyperX Cloud Flight (wireless gaming fejhallgató), HyperX Savage EXO (külső SSD) és Hyperx microSD kártya.

HyperX Cloud Stinger Core

Korábban már teszteltük a Cloud Stingert, ami egy kifejezetten olcsó gamer fejhallgatónak indult, azonban a Stinger Core még olcsóbb ennél. Az új fejhallgatót a vállalat 50 dollár körüli áron szeretné kínálni, ez nagyjából 13.500 Ft-nak felelne meg.

Olcsó a füles, ez az anyaghasználaton jelentkezik, kizárólag műanyaggal dolgoztak. A kialakítására jellemző a HyperX formavilág, fülünket teljesen körbeveszi, tehát egy on-ear eszközről van szó. A mikrofonját nem lehet lecsatlakoztatni, de ha útban van, akkor fel lehet hajtani. Van a zsinórján egyébként hangerőszabályzó és némító csúszka is.

HyperX Cloud Flight

Ez egy 2,4 GHz-es frekvenciát használó wireless headset, amin – ellentétben a Stinger Core-ral – már világít a HyperX logó. Ha üzemidőt szeretnénk spórolni, akkor ki tudjuk kapcsolni a világítást, illetve át lehet állítani fixről lélegzőre. Kikapcsolt fénnyel 30, lélegzővel 16, fix világítással pedig 12 óra készenléti időre lehet számítani.

Az anyaghasználat itt már azért sokkal jobb, a mikrofon is lecsatlakoztatható, illetve a bal fülrészen a logó alatt benyomható a felület, ide tették a mikrofon némításának lehetőségét. A könnyebb hordozhatóság érdekében 90 fokban el is tudjuk fordítani.

A Cloud Flight egyébként működik PC-vel, PS4 és PS4 Pro konzolokkal is, Xboxhoz pedig a mellékelt kábellel lehet csatlakoztatni. Ezt már a CES-re is elhozta a vállalat, az ára 160 dollár körül van.

HyperX Savage EXO

A Savage EXO egy kifejezetten konzolokhoz tervezett külső SSD. Egyetlen USB Type-C portja van, ami egyébként 10 Gbps sávszélességre képes, az elektronikát pedig egy fém ház védi.

A 3D TLC NAND memóriával 500 MB/s olvasási és 480 MB/s írási sebességre képes, konzolokon kívül persze használható számítógéphez is. Az SSD 480 és 960 GB-os kapacitással lesz elérhető, az ára egyelőre nem ismert.

HyperX microSD kártya

Végül de nem utolsó sorban van egy HyperX memóriakártyánk is, amiből maximum 256 GB-os modell lesz majd. Ez egy UHS-I Class 3-as kártya, amit leginkább Nintendo Switchbe szánna a gyártó, azonban ez csak ajánlás, minden máshoz is persze használható lesz.

Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.