Hirdetés
A Gamdiassal már találkozhattatok nálunk és szinte felsorolni is sok, mi mindent hoztak most el a Computexre.
Ami biztos, hogy a GAMDIAS-nak nem volt olyan terméke a kiállításon, ami ne világított volna 16 millió színben. De komolyan!

Gamdias TALOS M1 és E1 házak

A legnagyobb különbség a két gépház között a méretből adódik, az is látható, hogy a TALOS M1 elől három, az E1 pedig két ventilátort kapott.
Ami érdekesség, hogy mindkét oldalon kinyitható az edzett üveg panel, az elején pedig ki tudjuk cserélni a világító GAMDIAS logót és az I/O panelt, ami egyébként összesen 4 db USB-A és 1-1 jack csatlakozót foglal magába.

Gamdias HADES M1 egér

Megjelent a HADES M1 névre hallgató, vezeték nélküli egér beépített lítium-ion akkumulátorral. Az egér optikai szenzora 10800 cpi maximum felbontásra képes, összesen hét programozható gombja van, alul pedig súlyokat is elhelyeztek, amelyek persze kivehetőek kedvünk szerint. Amennyiben nem lenne megfelelő az egér fogása, úgy vannak hozzá mágnesesen rögzíthető, cserélhető markolatok is. A perifériát microUSB kábellel tölthetjük, de ezzel akár vezetékesen is használhatjuk.

Gamdias NYX P2 RGB egérpad

Nevéből adódóan az egérpad merev alap széle színesen világít, mindkét oldala használható, illetve képes vezeték nélküli töltésre is a kijelölt helyen, ide akár a vezeték nélküli egerünket vagy a mobilunkat is tehetjük.

Billentyűzetek

Na itt aztán van egy pár újdonság. Ami új, az a mechanikus switchekkel felszerelt Hermes P3 RGB, ami a beépített memóriájának köszönhetően 6 profilt is képes tárolni, valamint két dedikált makró gombunk is van. Őt követi a Hermes E2 kompakt, numerikus pad nélküli kivitellel és fém előlappal, majd a Hermes E1A, ami egy kedvezőbb árazású, Kailh kapcsolókkal felszerelt modell.
A Hermes P1A RGB egy csuklótámaszos modell, szintén dedikált memóriával és két makrógombbal. A Hermes M2 egy optikai mechanikus billentyűzet, aminél fénysugár segíti az adatok továbbítását, ebből kifolyólag a mechanikus kapcsolók fém alkatrészei nem oxidálódnak. Az M2 por- és cseppálló, van csuklótámasza is, a gombokat pedig itt is lehet egyesével cserélni.
Már csak kettő van hátra, az egyik a Hermes P4 RGB meglehetősen nagy, egyébként gumival borított csuklótámasszal. Ennek a billentyűzetnek az érdekessége, hogy használható kábellel és anélkül is, a 32 bites Cortex lapkának köszönhetően pedig a profilváltás és a makrók előtt nincs akadály.
Végül de nem utolsó sorban itt a Hermes M3 RGB, ami a Hermes E1A-hoz hasonlóan Kailh kapcsolókkal bír. Itt szálcsiszolt alu előlappal fogunk találkozni, valamint a könnyedebb hordozhatóság érdekében le tudjuk csatlakoztatni az USB Type-C portot.
Természetesen mindegyik billentyűzetre vonatkozik az N-key rollover és a 100% anti-ghosting, országtól függően különböző kapcsolókkal is elérhetőek lesznek.

Egyéb RGB-s termékek

Itt még nincs vége, ugyanis van egy csomó más világító komponens. Az RGB-s vízhűtéstől kezdve voltak RGB-s AEOLUS ventilátorok és szintén RGB-s tápegységek is, közülük kiemelhető a Cyclops X1-1200P, az ASTRAPE P1-750G és az Astrape M1-650W.
Előbbi 80 Plus Platinum, a második 80 Plus Gold, a harmadik pedig 80 Plus hatásfokkal bír. Nevükből adódik természetesen a teljesítmény is, a Cyclops és az Astrape P1-750G teljesen moduláris kialakítást kapott, így nem lesznek a gépházban feleslegesen lógó kábelek.
Ha esetleg hiányérzeted lenne, akkor mostantól ez is elmúlik, a Gamdias ugyanis elhozta a világ első RGB-s, gamer székeit az Achilles szériával.
Ha érdekelnek a termékek, akkor irány a Gamdias weboldala, ugyanis jó sok van belőlük.
Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.