A Kingston az idei CES-en bemutatott termékeit hozta el a Computexre is, azonban az UV500-as SSD-jéből kifejezetten a Computexen mutatott be egy 2 TB-os változatot. Ő a fő attrakció a tajvani rendezvényen, azonban a többi újdonságról is érdemes beszélni.

Kingston UV500

A Kingston UV500-as SSD igazából már áprilisban debütált, azonban az eddig meglévő kapacitások mellett most kaptunk egy 2 TB-os modellt is.

Az UV500 Marvell 88SS1074-es vezérlővel rendelkezik, ami 256 bites AES titkosítást tesz lehetővé. TLC V-NAND-ot alkalmaztak és elérhető mSATA, M.2 2280 és 2,5 inches változatban is. Az új, 2 TB-os modell kizárólag 2,5 hüvelykes kivitelben érhető el, az írási sebessége maximum 500 MB/s, az olvasási teljesítménye pedig 520 MB/s. Az ára egyelőre nem ismert.

Kingston DCP1000

Nem érdemes túl sokat gondolkodni a DCP1000 vásárlásán, ugyanis ezt kifejezetten adatközpontokba, vállalatoknak szánták, ennek megfelelően nem a magyar konzumer pénztárcának lett kitalálva. A DCP1000 belsejében 4 db NVMe SSD dolgozik, az alaplapunkhoz pedig NVMe PCIe 3.0 x8 interfészen keresztül csatlakozik. A kártya elérhető lesz 800, 1600 és 3200 GB-os kapacitással, 6,8 GB/s olvasási, valamint 5-6 GB/s írási sebességre képes mérettől függően persze.

A Kingston a termékére 5 éves garanciát vállal és ami egyébként felmerült kérdés bennem is, hogy miért van rajta microUSB port. Mint megtudtuk, ez egy diagnosztikai célokra használható szervizport, tehát adatátvitelre nem alkalmas.

Kingston CANVAS

Ezen kívül meg fogják újítani a microSD és SD kártyák cimkézését, amennyiben kifut a régi csomagolás, úgyelérhetőek lesznek a kártyák CANVAS Select, Gol és React megnevezéssel. Közülük a React mondható a csúcsnak, a kategóriák leginkább írási és olvasási sebességben térnek el egymástól.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.