Ahogy azt a csatornámra feltöltött videókból tudhatjátok, május 24 és 30 között Tajpejben voltam a Computex 2019-en. Ennek a kiállításnak a fókuszában a hardverek, processzorok, laptopok és különböző perifériák vannak, ebben a cikkben pedig összefoglalnám, hogy milyen újdonságokat láttam a nagy gyártóktól.

ASUS / ROG

A tajvani központú és idén 30 éves ASUS támogatásával juthattam el a kiállításra és természetesen minden márkájukkal jelen voltak. Bemutattak új ROG és ASUS termékeket is, előbbin belül megjelent a ROG Strix Scar és Hero III laptopok 240 Hz-es képfrissítéssel, illetve leleplezték a ROG Theta és Theta Electret névre hallgató gamer fejhallgatóikat.

ZenBook Pro Duo / ZenBook Duo videó

ZenScreen Touch / ROG Strix XG17 videó

ZenBook / ZenFone 6 / Prime X299 Edition 30 videó

ROG Strix Scar és Hero III | ROG Theta és Theta Electret videó

Chipgyártók (Intel, ARM, Nvidia, AMD)

A chipgyártók közül az AMD vitte a prímet, bemutatták a 7nm-es, harmadik generációs Ryzen processzorokat Zen 2-es architektúrával, valamint a Radeon RX 5000-es grafikus kártya sorozatot. Az Nvidia a mobile Quadro RTX kártyákat és az Nvidia Studiót hozta, az ARM bemutatta az új Cortex-A77-et és a Mali-G77-et, az Intel pedig a 10. generációs processzorokon kívül a Core i9-9900KS-t hozta el a kiállításra, aminek minden magja képes egyszerre 5 GHz-en pörögni.

ADATA / XPG

A hazai vállalatok közül az adathordozóiról ismert ADATA is részt vett az eseményen, ahol az XPG gamer almárkát is meg lehetett nézni. A standjuknál láthattam a HD770G típusú, strapabíró külső HDD-t, a nagyon pici, de szupergyors SE800-as külső SSD-t, illetve a különböző világító, vízhűtéses RAM-okat és NVMe SSD-ket.

Gamdias

A kínai Gamdias eget rengető újdonságokkal nem készült, bemutatták a Hermes P1B RGB mechanikus billentyűzetet, ami a P1A kicsit módosított változata, a ventilátorok most már belül is világítanak, a gépházakat tekintve viszont volt újdonság, az ATHENA és az ARGUS széria.

MSI

A szintén tajvani MSI-nek több újdonsága is volt, de a két kiemelendő példány az MSI GE65 Raider és a GT76 Titan névre hallgató gamer laptopok, utóbbiban olyan szintű hűtés van, amivel még laptopnál nem nagyon találkoztunk.

HyperX

A Kingston leányvállalata, a HyperX nagyon népszerű hazánkban is, ugyanis viszonylag elérhető áron kínálnak minőségi gamer perifériákat és komponenseket. A Computexen bemutatták első, saját kapcsolójukkal felszerelt mechanikus billentyűzetüket, a HyperX Alloy Originst és a Cloud Alpha S fejhallgatót.

Acer

Noha az Acer New York-ban mutatta be újdonságait (a Next@Acer rendezvényen), azért Tajpej közepén felállítottak egy nagy pavilont, ahol meg lehetett nézni az ott bemutatott érdekességeket. Engem a ConceptD sorozat érdekelt a legjobban, ezen belül van két asztali PC (ConceptD 500 és 900), illetve három laptop (ConceptD 5, 7, 9).

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.