Az Acer New York-i [email protected] eseményen mutatta be újdonságait, azonban az idei Computexen is láthattunk őket. A vállalat a belvárosban állított fel sátrakat (mármint Tajpejben), ahol külön-külön láthattuk a Predator Helios 500-at, a Predator Orion 5000-et és a Nitro 50-et.

Acer Predator Helios 500

A legtöbb gamer laptop Intel/Nvidia párossal van felszerelve, azonban itt más a helyzet. Az igen vaskos gépház egy 2. generációs Ryzen 7 2700-as processzort és egy Radeon Vega56 grafikus kártyát rejt magában 8 GB dedikált videomemóriával.
A gép minden szempontból lenyűgöző, a kiváló teljesítmény mellett elég király kijelzőt is kapunk, választhatunk 144 Hz-es FHD-s vagy UHD-s IPS kijelzők között. A gép természetesen támogatja az AMD Freesync technológiát, a hűtésről pedig az AeroBlade 3D fém ventik gondoskodnak.
A gép jobb oldalán van két USB-A és egy-egy jack csatlakozónk, a bal oldalra pedig egy Ethernet, egy USB-A és két db USB-C port került. A gép hátulja is rejt két csatlakozót, itt egy HDMI-t és egy DisplayPortot fogunk találni.

Acer Predator Orion 5000

A gépház méhsejtes réteggel ellátott oldala ablakos, így láthatóak a belső komponensek, illetve egy határozott mozdulattal könnyedén le is vehető a fedlap. A gépház elején van egy jó pár RGB-s ledünk is, hisz gamer gépházként nem is lehetne eladni, ha nincs rajta RGB led (jó, ez nem feltétlen igaz, de ez a trend).
Két oldalán van lehetőség arra is, hogy felakaszthassuk a fejhallgatónkat, portok tekintetében pedig a tetején kapunk három db USB-A-t, egy USB-C-t és egy-egy jack csatlakozót a mikrofonnak és a fejhallgatónak.
A gépház egyébként akár második generációs Ryzen 7 2700X preocesszort és GTX 1080 videókártyát is képes befogadni, de persze minden a képzelőerőnkre van bízva.

Acer Nitro 50

Ezzel a géppel a vállalat az átlagos felhasználókat, játékosokat szeretné megcélozni. Az elején látható, hogy optikai meghajtó beszerelésére is van lehetőség, a gépház meglehetősen kompakt és hordozható.
A jobb oldali piros hűtőbordák alatt találunk egy SD kártya, egy USB Type-C és egy USB-A interfészt és természetesen kapunk audio portokat is. A gépház oldala hátul csavarokkal van rögzítve, illetve magában a házban sincs semmi agresszió, teljesen visszafogott, de mégis szemrevaló gépházat dobott össze az Acer, aminek külön érdekessége, hogy a teteje Qi töltésre képes, tehát rárakjuk a mobilunkat és így tudjuk azt tölteni.
A Nitro 50-ből van 2. generációs Ryzen 7 2700X procival és Radeon RX 580 kártyával felszerelt változat, valamint 8. generációs Intel Core i7+ CPU és GTX 1070 kombóval felvértezett modell.
Hazai árakról egyelőre még nincs infó, amit tudunk, hogy a Helios 500 az európai régióban júliustól lesz elérhető 2000 euróért, a másik két termék pedig szeptembertől lesz kapható Észak-Amerikában. Az Orion 5000 indulóára 1500 dollár, a Nitro 50 pedig akár 900 dolláros áron is megvehető lesz.
Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.