Az MSI nem volt tétlen, elég sok új termékkel találkoztunk a Computexes standjukon. Van új gaming laptop, All-In-One pc, új Trident PC, monitorok, alaplapok, stb…nézzük a legfontosabbakat és kezdjük az MSI GF63-mal.

MSI GF63

Ez egy gamer laptop, aminek kiemelt tulajdonsága, hogy oldalt rendkívül vékonyak a kijelző kávái, ezzel növelve a játékélményt. A kijelző egyébiránt 15,6 hüvelykes, FullHD felbontású és opcionálisan IPS panellel is kérhető.
Másik kiemelt tulajdonsága, hogy gamer laptophoz képest elég könnyű, a gép mindössze 2 kilót nyom. Az MSI GF63 jobb oldalán portok tekintetében kapunk egy Ethernet, egy USB-C, két USB-A és 1-1 jack csatlakozót, a bal oldalra a töltő csatlakozója és még egy USB-A port került, hátul pedig van rajta egy HDMI is.

A dizánj is egyértelműen arra utal, hogy ez egy gamer gép, szálcsiszolt, fekete alsó felület és hátlap, piros háttérvilágításos billentyűzet és piros fedlapi logó fogad minket.

Hardveres szempontból 8. generációs Intel Core i7 proci és maximum GTX 1050 Ti 4 GB videokártya jellemzi, a gyártó ígérete szerint pedig 7 órán át használható, az megint más kérdés, hogy böngészésre vagy játékra. Erre nem kaptunk választ.

MSI PS42

A hordozhatóságra kitalált PS42 kávái is elég vékonyak, az üzemideje akár 10 óra is lehet és dedikált videokártya is belefért.

Felnyitva egy 14 hüvelykes, FullHD IPS kijelző fogad minket, az oldalsó keret pedig picivel több mint fél centi. Az alumínium házas gépezet 1,19 kg-ot nyom, maximum 15,9 mm vastag, 8. generációs Core i7 procit is befogad, valamint egy GeForce MX150 2 GB videókártyát. 16 GB RAM és M.2-es SSD is elfér a gépben, kapunk sztereó hangszórókat, ujjlenyomat-olvasót és háttérvilágításos billentyűzet.

A 180 fokban kihajtható laptop rendelkezik HDMI, USB Type-C és kombójack csatlakozóval a bal oldalán, jobbról pedig van egy SD-kártya olvasó, két USB-A és még egy USB-C portunk. Amit hiányolok, az az USB-C-s töltés, ehelyett külön töltőportunk van.

MSI Trident A

Az MSI frissítette kis méretű gépét, amin természetesen vannak RGB fények is. A Trident A elején egyébként kapunk két USB-A, egy USB-C és 1-1 jack csatlakozót, a tetején egy bekapcsoló gombot, a bal oldalán pedig szellőzőnyílásokat láthatunk, ahol kiválóan látszanak az RGB-s ventik. A gép jobb oldalán lévő üveg fedlap kinyitható, így könnyedén cserélhetőek a belső komponensek.

Ebben a gépben egy maximum Core i7-8700-as processzor, MSI GTX 1080 Ti 11 GB videokártya és max. 2 x 16 GB RAM kaphat helyet, háttértár tekintetében pedig van lehetőség két db M.2 2280-as SSD és két darab 2,5 hüvelykes SSD/HDD beépítésére.

MSI PRO 24X 7M All-In-One

Kategóriájából kiindulva ez a gép mindössze egy monitorból áll, ami nem mellesleg egy 23,8 hüvelykes, FHD felbontású, IPS panel. A gép bal oldalán van a bekapcsoló gomb, valamint van itt a jack csatlakozón kívül két db USB-A port, hátul pedig még akad négy db USB-A, egy HDMI és két Ethernet port. A hardver természetesen hátulra került, a Pro 24X 7M maximum Intel Core i5-7200U processzort, 2 db 16 GB-os RAM kártyát, 1 db M.2 2280-as SSD-t és 1 db 2,5 hüvelykes merevlemezt vagy SSD-t támogat.
Ezenkívül megérkezett az első B450-es, Ryzen alaplap B450 Tomahawk néven, van egy új, 32:9-es képarányú, 1080P-s, 144 Hz-es MSI Optix MAG491C modellszámú monitor AMD FreeSync technológiával, valamint egy Oculux NXG251 névre hallgató G-Sync-es monitor 240 Hz-es képfrissítéssel és 0,5 ms-os válaszidővel.
Ezek nagyjából az MSI Computexes újdonságai, meg kell mondjam kitettek magunkért. Árakról és megjelenésről egyelőre semmi infó nincs, ezeket vélhetően később teszik közzé.
Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.