Újabb hiba ütötte fel a fejét, ezúttal a jubileumi iPhone X-zel kapcsolatos a dolog. Múlthéten jött ugyebár az infó, hogy egyes iPhone 7 modelleknél kikapcsol a mikrofon iOS 11.3 vagy újabb rendszer alatt, most pedig az iPhone X-nél van egy Face ID-hoz köthető probléma.

Egy felhasználó Redditen tette közzé, hogy a Face ID és a hátlapi kamera sem működik az iPhone X-esén. Az előlapi kamerája hibátlanul működik, azonban ha átvált hátlapira, akkor kizárólag a panoráma, a slow-mo és a time lapse funkciók működnek. Ami pedig a Face ID-t illeti, beállításnál azt a hibaüzenetet kapja, hogy a Face ID jelenleg nem elérhető.

Az iPhone 7-et érintő probléma megoldása már elindult, ugyanis az Apple kiküldött egy közleményt a hivatalos szervizpartnereknek, hogy javítsák a készülékeket, most pedig az iPhone X-eket érintő hibáról szivárgott ki egy dokumentum.

Abban leírják, hogy javítás során első lépésként futtassanak le egy diagnosztikát, hogy a Face ID megjavul-e, ha cserélik a hátlapi kamerát. Ha nem oldódik meg, akkor a felhasználó új készüléket fog kapni. Hivatalosan nem erősítette meg az Apple, hogy a Face ID-nak bármi köze lenne a hátlapi kamerához, de egy iPhone X felhasználó a Genius Bar munkatársaira hivatkozva közzétette, hogy a True Depth kamerarendszer és a hátlapi telefotó kamera valamilyen szinten függ egymástól.

Egy szó mint száz, ha nem működne megfelelően a hátlapi kamerád és a Face ID-d, akkor irány a legközelebbi hivatalos szerviz.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.