A Vivo júniusban már prezentálta a Qualcomm kijelző alatti ujjlenyomat-olvasó technológiáját, azonban ez még nem olyan kiforrott és gyors, mint az eddigiek, ezért sem került bele piacra dobott termékbe.

Azonban ez változhat. Szintén Vivo készülékben próbálták ki a Synaptics megoldását, ami már sokkal gyorsabb. A Synaptics szerint kétszer olyan gyors, mint az Apple Face ID, bár nehéz összehasonlítani őket, hisz teljesen más megoldás.

Vivo mobil a Synaptcsi Clear ID-val

A kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasóval már a Samsung is próbálkozott a hírek szerint, azonban nem sikerült megoldaniuk, viszont így, hogy megvan a tech és vélhetően a Vivo lesz az első gyártó, aki ilyen mobilt dob a piacra, már csak idő kérdése, hogy más gyártók is implementálják ezt.

A Synaptics Clear ID névre hallgató szenzor 0,7 mm vastag és képes beolvasni az ujjlenyomatot az OLED kijelzőn át. Patrick Moorhead elemző tesztelte ezt a megoldást és állítása szerint gyorsabb, mint azt ő gondolta volna.

A tömeggyártás vélhetően 2018-ban indul, jövőre biztos láthatunk ilyen technológiát alkalmazó telefonokat a nagyobb nevektől is.

Hirdetés
FORRÁSTheVerge
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.