Mióta Amerikában kereskedelmi tiltólistára került a kínai gyártó, sokan kíváncsiak  milyen rendszerrel helyettesíthetik az Androidot.

A Huawei már korábban is jelezte, hogy fejlesztenek saját rendszert, de ezt csak végső esetben kívánják használni. Egy meg nem nevezett forrás állítása szerint most 1 millió eszközt adtak ki tesztelési célokból, melyeken már a HongMeng OS fut.

Huawei P30 Pro

Richard Yu, a Huawei szórakoztatási eszközökért felelős részlegének a vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy szerinte legkorábban ősszel – legkésőbb tavasszal lesz a végfelhasználók számára elérhető az új operációs rendszer. Az új OS-nél kiemelt figyelmet kapott a személyi adatok biztonsága és a már meglévő androidos alkalmazásokkal is kompatibilis a rendszer.

A HongMeng lefordítva vörös álmot jelent, ezzel a névvel Kínában semmilyen probléma, de egy konzervatívabb európai közösségnek lehet más néven fogják bemutatni. Németországban már az ArkOS név le is lett védetve.

Egyesek szerint a HongMengOS neve egy mítikus karakterre próbál utalni, egy bizonyos Vast Mist-re, így nyugaton a VastOS vagy MistOS is elképzelhető. Sok megválaszolatlan kérdés van még az új rendszerrel kapcsolatban, de leghamarabb ősszel minden kiderül.

Nektek melyik név tetszene a legjobban?

Hirdetés
FORRÁSGSMARENA
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.