Nem telhet el nap, hogy ne történjen valami a Huawei háza táján.

Most nem meglepő módon arra kérik a fejlesztőket, hogy a saját alkalmazásboltjukba az AppGallery-be is kezdjék el  feltölteni appjaikat, ezzel is segítve az önállóságukat, mely a Google tiltása miatt alakult ki.

Már mi is írtunk arról, hogy saját rendszer fejlesztésébe kezdett a Huawei. Ezzel tökéletesen összecseng, hogy saját alkalmazásboltjuk használatára ösztönzik a fejlesztőket. Az utóbbi hetekben olyan hírek is napvilágot láttak, mely szerint az Aptoide alkalmazásbolttal kívánnak együttműködni, de erről egyelőre semmilyen konkrét információ nem került nyilvánosságra.

Egy fejlesztő, aki anonim szeretne maradni írt az XDA-Developers közösség fórumnak, miszerint kapott egy emailt a Huaweitől melyben meghívják az AppGallery-be. Az AppGallery-nek jelenleg 270 millió aktív felhasználója van több mint 350 millió készüléken, és ezen készülékek felét Kínán kívül vásárolták meg. A Huawei teljes-körű támogatásról biztosítja a fejlesztőket, de hogy ez pontosan mit is jelent arról egyelőre nincs pontos információ. Egyes jelentések szerint már szolgáltatókkal is felvették a kapcsolatot, hogy azok reklámozzák az AppGallery-t.

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.