Ren Zhengfei a Huawei vezérigazgatója és alapítója nemrég egy francia magazinnak adott interjút amiben a HongMeng OS-ről is szó esett.

Nemrég Donald Trump hivatalosan is enyhített az USA kínai cégeket korlátozó embargóján, de úgy tűnik ez nem jelenti azt, hogy a HongMeng OS fejlesztésével leállna a Huawei.

Az új operációs rendszer többféle eszközre is telepíthető lesz, többek között tabletekre, asztali és hordozható számítógépekre, routerekre, de akár adatközpontokban is használhatják majd.

Ami viszont a legfontosabb, hogy állítólag rendkívül gyors, 5 milliszekundumos válaszidővel rendelkezik. Ha ez igaz, akkor gyorsabb működést produkál majd a HongMeng OS, mint az Android vagy a macOS.

Kíváncsian várjuk, hogy a Huawei bemutatja-e idén a rendszert, vagy nem.

Amíg viszont nem publikus az új rendszer, maradnak nekünk az Androidos Huawei-készülékek. Tekintsd meg Laci videóját a Huawei P30 Lite okostelefonról:

Hirdetés
FORRÁSGSMARENA
Évek óta kiemelt figyelemmel követem a mobilgyártók fejlődését, de nyitott szemmel járok és majdnem minden ami tech érdekel. Remélem évről-évre egyre érdekesebb hírekkel számolhatok be nektek!