Egy teljes évvel meghosszabbították a tavalyi 13873-as számú amerikai kormányrendeletet, melynek értelmében így 2021 májusáig nem kereskedhet a Huawei, se a ZTE amerikai vállalatokkal, hacsak erre külön engedélyt nem ad az Amerikai Kereskedelmi Minisztérium.

A tavalyi rendeletet most szerdán egy évvel hosszabbította meg Donald Trump. Ennek értelmében a Huawei sem hálózatépítési lehetőségeket, sem 5G tendereket, sem Google-licenszet nem kaphat egyelőre. A tavalyi történésekről itt egy rövid összefoglaló videó:

A Google továbbra is harcolhat a Huawei-jel való kereskedésért, ahogy tette a Microsoft is, s utóbbi cég meg is kapta a Kereskedelmi Minisztérium különengedélyét.

A hírek szerint pedig pénteken újabb ideiglenes engedélyek kerülhetnek kiadásra az amerikai kormány részéről, az USA ritkán lakott területein a kisebb mobilszolgáltatók közül ugyanis viszonylag sokan használják a Huawei hálózati berendezéseit, mivel azok beszerzése olcsóbb volt a konkurenciánál. A Reuters szerint az ideiglenes engedély a már megépült hálózatok karbantartására vonatkozik majd.

Arról, hogy mobilos fronton terveznek-e valamit, egyelőre nem tudni, így a Huawei továbbra is a HMS-re van ítélve.

Hirdetés
FORRÁSMobilarena
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.