Nem vár sokáig a Huawei a Mate 30 széria leleplezésével.

Most, hogy megjelent a Samsung Galaxy Note szériájának legújabb modellje, a Note10 és a Note10 Plus, ideje a Huaweinek is frissíteni az abszolút csúcsmobilját, a Mate-szériát.

A Mate 30-ról már tudjuk, hogy három változatban érkezik, a Lite verzió Kínában már debütált is Nova 5i Pro néven. Azonban a Mate 30-ról és a Mate 30 Próról egyelőre vajmi keveset tudni. Hála azonban a mail.ru oldalnak, a bemutató dátumáról kiderült, hogy nincs vészesen messze. Az oldalnak a Huawei egyik elnöke, Dr. Wang Chenglu árulta el, hogy szeptember 19-én tervezik leleplezni az új készülékeket Európában.

Dr. Chenglu azt is hozzátette, hogy az új készülékek már a Kirin 990-es processzort fogják kapni. Azt, hogy a SoC-et bemutatják-e már az IFA kiállításon szeptember első hetében, sajnos nem árulta el. A Kirin 990 legnagyobb erénye az energiatakarékossága lehet, amely a Huawei erőszakos szoftveres optimalizálásával együtt nagyon jó üzemidőkhöz vezethet. 

A Mate 30-as széria chipjétől azt is várja a legtöbb elemző, hogy beépített 5G modemmel érkezik majd. Ugyanakkor más pletykák szerint külön 5G-s variáns készül a Mate 30-ból (hasonlóan tavalyhoz), és az 5G képes mobil csak decemberben kerül majd piacra.

Ami az új telefonokat illeti:

A Huawei Mate 30 Pro 6,7 hüvelykes, 90Hz-es AMOLED panelt kaphat. 55 wattos gyorstöltésről és kijelzőbe beépített ujjlenyomat-leolvasóról is szóltak még a pletykák. Emellett pedig, ahogy azt már fotók is bizonyították, megmarad az előlapon a notch, hogy elférjen benne az arcfelismeréshez szükséges szenzorok sokasága és az új előlapi kamera. A hátlapon a pletykák szerint két 40 megapixeles kameraszenzor is helyet kap majd. Ezeknek a funkcióknak a jelentős részét pedig valószínűleg a sima Mate 30-ban is viszontlátjuk majd.

Arról, hogy Androidot vagy pedig az újonnan bejelentett Harmony OS-t fogják-e a készülékek futtatni, egyelőre nincs hír. Árazás tekintetében pedig a P30-as széria áraihoz hasonlóra lehet majd számítani.

Hirdetés
FORRÁSGSM Arena
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.